Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Energie-update: Telers op NOS en Russisch gas de verkeerde kant op

Er zijn tijden dat je de glastuinbouw minder op tv ziet. De afgelopen tijd is de sector dat, ongewild, hard aan het inhalen. Ook gisteren weer mochten, deze keer Leo van der Lans en Rob Baan, bij de NOS uitleggen wat de huidige hoge energieprijzen voor gevolgen hebben. Naast (deels) lege kassen speelt de huidige energiesituatie ook de verduurzaming van de sector parten. 

Bij NU.nl een opvallend bericht. Russisch gas zou al twee weken 'de verkeerde kant' op stromen. Dat zou blijken uit gegevens van de Duitse netwerkbeheerder Gascade over de Yamal-Europe pijplijn. Duitsland zou volgens de Russische president Poetin gas verkopen aan Polen en Oekraïne. 

In de week tussen Kerst en Oud en Nieuw zakten de gasprijzen, na extreme pieken in de aanloop naar Kerst. Gisteren steeg de gasprijs weer. Ondertussen is de verwachting dat na vandaag de temperatuur weer gaat dalen. Wat dat, los van alle politieke aspecten, gaat betekenen, is afwachten. 
Hier de gasgrafiek voor februari 2022, stand van zaken 4-1-2021 10.00. Bekijk hier de actuele gasprijzen.