Stroeve vorming nieuwe cao Glastuinbouw zit ook cao Weefselkweek dwars

Op 10 januari zitten de vakbonden opnieuw met werkgevers om tafel over het in lijn brengen van de cao Weefselkweek en de cao Glastuinbouw. Nu worden beide cao's door glastuinbouwbedrijven vaak nog naast elkaar gebruikt.

Dat moet en kan anders is de gedachte, maar echt vlotten wil het nog niet. Wat ook niet helpt, is dat de cao Glastuinbouw, waarnaar als uitgangspunt voor verbeteringen gekeken wordt vanuit de Weefselkweek, is verlopen en een nieuwe cao nog niet van de grond gekomen is.

Voor de Kerst kwamen de vakbonden er (nog) niet uit voor wat betreft een nieuwe cao Glastuinbouw, zo delen zowel vakbond CNV als FNV. CNV spreekt van 'stappen die zijn gezet' en een 'niet gehaald kerstakkoord'. Loonsverhoging en de verzekering van het derde WW-jaar (PAWW) zijn nog struikelblokken. 

In het cao-traject voor de cao Weefselkweek stemden de leden van vakbond FNV in juni 2021 in met het eindbod van de werkgevers. Dat eindbod was volgens de leden 'teleurstellend, maar beter dan niets'. De werkgevers verdedigden zich door te wijzen op moeilijke tijden, waardoor slechts een minimale loonstijging mogelijk zou zijn. De nieuwe cao Weefselkweek liep op 31 december 2021 af. FNV verwacht binnenkort wederom een 'lastig' cao-traject in te gaan.

Bron: CNV/FNV


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven