Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stroeve vorming nieuwe cao Glastuinbouw zit ook cao Weefselkweek dwars

Op 10 januari zitten de vakbonden opnieuw met werkgevers om tafel over het in lijn brengen van de cao Weefselkweek en de cao Glastuinbouw. Nu worden beide cao's door glastuinbouwbedrijven vaak nog naast elkaar gebruikt.

Dat moet en kan anders is de gedachte, maar echt vlotten wil het nog niet. Wat ook niet helpt, is dat de cao Glastuinbouw, waarnaar als uitgangspunt voor verbeteringen gekeken wordt vanuit de Weefselkweek, is verlopen en een nieuwe cao nog niet van de grond gekomen is.

Voor de Kerst kwamen de vakbonden er (nog) niet uit voor wat betreft een nieuwe cao Glastuinbouw, zo delen zowel vakbond CNV als FNV. CNV spreekt van 'stappen die zijn gezet' en een 'niet gehaald kerstakkoord'. Loonsverhoging en de verzekering van het derde WW-jaar (PAWW) zijn nog struikelblokken. 

In het cao-traject voor de cao Weefselkweek stemden de leden van vakbond FNV in juni 2021 in met het eindbod van de werkgevers. Dat eindbod was volgens de leden 'teleurstellend, maar beter dan niets'. De werkgevers verdedigden zich door te wijzen op moeilijke tijden, waardoor slechts een minimale loonstijging mogelijk zou zijn. De nieuwe cao Weefselkweek liep op 31 december 2021 af. FNV verwacht binnenkort wederom een 'lastig' cao-traject in te gaan.

Bron: CNV/FNV