Euflorie en OK Plant winnen benchmark Garden Cyclaam 2021

De winnaars van de Garden Cyclaam Benchmark 2021 zijn bekend: Euflorie en OK Plant. Dit jaar konden de deelnemers opnieuw hun geteelde Cyclamen insturen om de kwaliteit, houdbaarheid en verschillen in bloeiprestaties te vergelijken met collega kwekers.
 
Wederom werden de Garden Cyclamen getest in de Benchmark, dit keer in de showtuin van Beekenkamp Plants. 19 telers hebben hun cyclamen ingestuurd, met een totaal van 35 inzendingen. Te onderscheiden in de mini en midi cyclaam.

De bloeiprestatie was over de gehele benchmark genomen zeer goed dit seizoen. Ook de houdbaarheid van de cyclamen was goed, ondanks de regen- en hagelbuien. De extreme hitte bleef dit jaar uit. Na de 49 dagen consumentenfase heeft 100% van de inzendingen de testfase doorstaan. Ook het aantal bloemen per plant is verbeterd ten opzichte van vorig jaar: 13 tegen 9 bloemen bij de mini’s. Bij de midi cyclamen zijn dit gemiddeld 10,4 bloemen per plant tegen 6 bloemen na 35 dagen consumentfase in 2020. De testen zijn uitgevoerd door het Post Harvest Kenniescentrum van Royal FloraHolland.

Winnaars
De kweker met de beste score in de mini cyclamen is Euflorie met de cyclamen persicum kleinbloemig Picola gemengd. De nummer twee is Kwekerij Bergcamp met de cyclamen persicum Super Serie Comp Fuji gemengd en de nummer drie is K.Q. Plants met de Cyclamen persicum kleinbloemig Super Serie Carino.

De eerste prijs in de midi cyclamen is voor OK Plant met de Cyclamen persicum midi Indiaka. De nummer twee is Firma C&M Kester met de Cyclamen persicum midi Super Serie Macro. De derde plek is voor Gebr. Grootscholten met de cyclamen persicum midi Super Serie Allure. 

De Benchmark is een initiatief van de landelijke commissie Cyclaam van Glastuinbouw Nederland en de veredelaars.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.