omzetcijfers RFH

December bracht leuke bonus voor bloemen en plantenkwekers

Tholen - In december wisselde de gemiddelde snijbloem bij FloraHolland voor bijna 21% meer van eigenaar dan in december 2020. De omzet lag 18% hoger en vooral valt op dat chrysanten, amaryllis en tulpen bijna 50% meer opbrachten. Het aantal stuks was met -2.3% iets minder.

Dat blijkt uit cijfers van Royal FloraHolland over afgelopen maand. Ook in de kamerplanten werd goed zaken gedaan: 5% meer omzet tegen gemiddeld 8.6% hogere prijzen, met ook hier een iets lagere aanvoer (-3.3%). De tuinplanten tot slot brachten ook meer op (5.6%), maar zowel de omzet (-9.5%) als de aanvoer (-14.2% stuks) viel lager uit.

Terugkijkend valt ook op dat de verschillen in stuks, prijzen en omzet tussen december 2020 en de laatste 'normale', pre-corona december 2019 elkaar niet veel ontlopen. Het dramatische vroege voorjaar werd gevolgd door een fantastische zomer, maar in de wintermaanden bekoelde de koopwoede iets. Over geheel 2021 bleef deze echter op hoog niveau en eindigde afgelopen maand kortom met nog eens extra vette cijfers.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven