2 ton voor cyberveiligheid tuinbouw Zuid-Holland

Digital Trust Centre (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, stelt €200.000,- beschikbaar voor het opzetten van een Cyberweerbaarheidscentrum Greenport West-Holland. Dit moet het regionale expertisecentrum voor cybersecurity vraagstukken in het tuinbouwcluster West-Holland worden. 

De belangrijkste functie van het cyberweerbaarheidscentrum Greenport West-Holland (CWC), waarin de provincie Zuid-Holland een van de partners is, wordt het geven van relevante en duidelijke informatie zodat bedrijven maatregelen kunnen nemen ter voorkoming van cyber-incidenten. Dat is belangrijk, want er is nog veel onbekendheid en tegelijk staan bedrijven voor een grote opgave, zo valt te lezen in een persbericht van de provincie. Zeker in de innovatieve tuinbouwsector, waar ondernemers volop bezig zijn met digitale oplossingen en waarin sterke ketenafhankelijkheid is. 

Roadmap cyberveiligheid
Samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid is hiervoor nodig. Aan de hand van de roadmap cyberveiligheid richt de provincie zich samen met tal van partners op cyberbewustzijn en cyberweerbaarheid in de regio. Om toe te werken naar cybermanagement, waarbij er snel en flexibel ingespeeld kan worden op dreigende gevaren. Daarbij is aandacht voor iedere sector apart, omdat iedere sector zijn eigen uitdagingen kent. Wel kunnen geleerde lessen uit de ene sector worden toegepast in de ander.

Cyberweerbaarheidscentrum Greenport West-Holland
De tuinbouw is een van de eerste sectoren waar nu concrete stappen worden gezet. De provincie Zuid-Holland heeft in 2020 en 2021 diverse subsidies verleend aan Greenport West-Holland, Security Delta (HSD) en de Haagse Hogeschool, om samen met regionale partners toe te werken naar een cyberwaarheidscentrum.

Onderzoek is uitgevoerd, de eerste cyber awareness activiteiten zijn georganiseerd en een “coalition-of-the-doing” is gevormd. Met de toegezegde 2 ton kan het cyberweerbaarheidscentrum Greenport West-Holland in februari 2022 daadwerkelijk van start.

Bron: Provincie Zuid-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven