Nieuwe prijsexplosie, geen gasgaranties van overheid voor glastuinbouw

Deze week stegen de gasprijzen explosief na het uitblijven van Russisch gas. De gasvoorraad in Nederland slinkt snel. Op dit tempo is de voorraad medio februari op. Sinds woensdag is wel weer een serieuze daling in de prijs ingezet, al blijven de prijzen hoog.

Het ministerie van Economische Zaken kan de glastuinbouw ondertussen geen garanties geven over de toelevering van gas. Dat ontdekte voorzitter Adri Bom-Lemstra van Glastuinbouw Nederland in een gesprek met het ministerie waaraan ze desondanks 'een goed gevoel' overheidl, zo stelt ze bij Omroep West. "Ik weet nu dat ze zich bewust van de problematiek. Dat stelt me wel gerust."

Meer informatie over de huidige energiesituatie bij Agro Energy in hun wekelijkse update. Op 6 januari volgt een nieuwe update van Agro Energy. Wij pakken in de eerste week van januari ook de draad weer op. 


De gasprijs is na de recente prijsexplosie weer gaan dalen. Hier de grafiek voor kwartaal 1 2022 (cijfers t/m 23-12-2021). Klik hier voor vergroting of actualisatie van de grafiek.


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.