Manifest voor beter bereikbare Bollenstreek

14 organisaties uit het bedrijfsleven in de Bollenstreek hebben de krachten gebundeld en hun plan voor een betere bereikbaarheid van de Duin- en Bollenstreek vastgelegd in een manifest. Acht verbeterprojecten moeten worden uitgevoerd. Het is tijd om daar nu mee aan de slag te gaan vanuit het brede belang van de regio, aldus de organisaties in een persbericht. 

Het manifest is donderdag 23 december toegezonden aan de politieke partijen in Bollenstreekgemeenten in de provincies Noord- en Zuid-Holland met de oproep om deze projecten op te nemen in hun programma bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Waar een wil is, is een ’weg’...
Willem Heemskerk, voorzitter Bedrijfsleven Bollenstreek, en Bart Siemerink, directeur Keukenhof, twee van de 14 initiatiefnemers van het manifest, benadrukken de urgentie om met een eenduidig uitvoeringsplan te komen. Een regionale oplossing om de bereikbaarheid van de Duin- en Bollenstreek te verbeteren.

Siemerink is trots op het gezamenlijke initiatief: “We moeten onze mooie, open Bollenstreek behouden. Dat kan alleen als er een gezonde bedrijvigheid mogelijk blijft, naast dat we hier goed kunnen wonen en recreëren. We moeten daarom nu de bereikbaarheid verbeteren en een ontsluiting regelen van de Bollenstreek met een goede doorstroming naar en via provinciale en rijkswegen. Bovendien vraagt verduurzaming ook om hoogwaardig openbaar vervoer en een fijnmazig netwerk van fietspaden.”

“Er wordt al jaren nagedacht over een aanpak voor een betere bereikbaarheid, maar er is nog steeds niets concreets gebeurd”, aldus Heemskerk. “Dat schaadt de economische ontwikkeling in onze regio. We moeten nu gezamenlijk komen tot weloverwogen, gerichte verbeteringen.”

Het manifest wordt op 20 januari gepresenteerd aan Frederik Zevenbergen, gedeputeerde verkeer en vervoer van Provincie Zuid-Holland en aan de Stuurgroep Mobiliteitsmaatregelen Noordelijke Duin- en Bollenstreek. Vanwege de huidige coronamaatregelen was een fysieke overhandiging nu helaas niet mogelijk.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven