"Mooie resultaten bij onze deelnemingen"

Na enkele jaren in de luwte te hebben geopereerd, presenteerde Horticoop dit jaar haar strategisch plan. De coöperatie is omgevormd tot investeringscoöperatie. CEO Steven van Nieuwenhuijzen blikt in een bericht aan de leden terug op het jaar en loopt ook kort de prestaties van de bedrijven waarin de coöperatie een deelneming heeft door.

De bedrijven die onder Horticoop vallen, lieten mooie resultaten zien, schrijft hij. "Zo sloot Lensli het jaar ruim boven budget af, zette het een goede stap in de zachtfruitsector en ontwikkelde het een duurzaamheidsstrategie.

Ook Horticoop Technical Services blikt terug op een jaar vol verandering. Deze verandering zat met name in de bedrijfscultuur, waarbij medewerkers werden geholpen in de transitie van omzetgeoriënteerd werken, naar winstgeoriënteerd handelen.

En dan Smartcoat. Ook daar werd niet stilgezeten sinds Horticoop eind vorig jaar de laatste aandelen in handen kreeg. Smartcoat liet dit jaar een sterke groei zien ten opzichte van het jaar ervoor. Een mooi resultaat, zeker gezien de uitdagingen op de grondstoffenmarkt. Daarnaast legde Smartcoat dit jaar de basis voor een nieuwe marktbenadering, die begin 2022 gedeeld zal worden.

Ook onze buitenlandse deelnemingen hebben het overwegend zeer goed gedaan door mee te bewegen met de veranderende behoefte in de markt en sterk in te spelen op ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld LED-verlichting. Kortom; een mooi resultaat voor zowel Horticoop, als de Horticoop-bedrijven. Daar mogen we trots op zijn."

Voor meer informatie:
Horticoop
info@horticoop.nl   
www.horticoop.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.