Nieuwe landbouwgedeputeerde voor provincie Antwerpen

Eind deze maand legt Ludwig Caluwé (CD&V) zijn ambt neer als gedeputeerde voor Landbouw in de provincie Antwerpen. Caluwé’s partijgenoot Kathleen Helsen wordt de nieuwe gedeputeerde voor Landbouw, zo brengt Boerenbond onder de aandacht.

De land- en tuinbouwsector en de uitdagingen waar die voor staat zijn niet nieuw voor haar. In de deputatie boog Helsen zich de voorbije drie jaar al mee over alle landbouwdossiers. Sinds 2018 is ze bovendien bevoegd voor het provinciale plattelandsbeleid, dat heel wat agrarische linken heeft.

In zijn afscheidsspeech voor de Antwerpse provincieraad liet Caluwé optekenen. “Men heeft de mond vol over People-Planet-Profit. Ik zou daar een vierde P aan willen toevoegen: Pity, wat zich laat vertalen als empathie. Wanneer je beslissingen neemt - en we moeten in de deputatie soms zware beslissingen nemen - kijk dan ook naar de mensen achter het papieren dossier. Landbouwers zijn vaak generaties lang met hun grond en hun bedrijf verbonden. Het is een deel van hun identiteit. Vandaag hebben velen het gevoel dat ze geen boer meer mogen zijn. Als kleinkind van landbouwers heeft mij dat altijd heel erg geraakt.” 

Bron: Boerenbond


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.