Gedupeerde kwekers ontvangen 100% van hun vordering in het faillissement Baas Plantenservice

De curator van Baas Plantenservice heeft goed nieuws voor gedupeerde kwekers. Mr. J. Thiele: “Op korte termijn zullen alle crediteuren  het restant van hun vordering op Baas Plantenservice volledig vergoed krijgen.”

De curator heeft tot nu toe € 2,3 miljoen uitgekeerd aan o.a. de door het faillissement gedupeerde kwekers. 90% van alle schulden werden zo voldaan. Een definitieve afwikkeling was nog niet mogelijk omdat een kweker wiens vordering niet door de curator werd erkend, bezwaar had gemaakt bij de rechtbank. Deze kweker is onlangs door het Gerechtshof Den Haag in het ongelijk gesteld na een eerder negatief tussenarrest.

De curator mr. J. Thiele van Berntsen Mulder Advocaten (die mr. Berntsen vanwege dienst pensionering is opgevolgd) laat weten verheugd te zijn dat nu na bijna 8 jaar op korte termijn het laatste deel van de vorderingen van de crediteuren betaald kan worden. “Er blijft zelfs genoeg geld over om na afwikkeling ook rente te vergoeden aan de schuldeisers.”

Het faillissement van Baas Plantenservice (100 miljoen omzet) bracht in 2014 een schok teweeg in de kwekerijwereld. De rechtbank stelde curator Guus Berntsen aan om het faillissement af te wikkelen. Dat resulteerde uiteindelijk in een rechtszaak met de bestuurder van Baas Plantenservice en een schikking.

Op korte termijn zal de slotuitdelingslijst worden gepubliceerd. Indien geen verzet wordt aangetekend door crediteuren zal spoedig de laatste uitkering worden gedaan.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.