Vertify biedt demonstratieruimte voor digitale tuinbouwtechnieken

Gisteren is door Jeroen Sanders van Vertify, Egon Janssen van TNO en Annie van der Riet van stichting Hortivation een krabbel gezet onder een overeenkomst om intensiever samen te gaan werken. De ondertekening vond plaats tijdens het evenement Future Trends& Innovations. 

Dankzij de samenwerking kunnen innovaties vanuit TNO en Hortivation gedemonstreerd worden in de kassen van Vertify in het World Horti Center. Eén van die innovaties is de Hortivation Hub. In dat systeem delen kassenbouwers informatie in één taal. 

Voorheen deden alle kassenbouwers dat ieder voor zich, maar alle bedrijven binnen Stichting Hortivation wisselen voortaan ontwerp- en realisatiedata in de Hortivation Hub. Deze zomer gaf Egon Janssen van TNO er al uitgebreid uitleg over op GroentenNieuws en nu is er ook een filmpje.

Ook heeft Hortivation een Hortivation Point ontwikkeld. Dat is een 0-punt in de kas van waaruit iedereen op dezelfde manier afstanden meet. Op 12 april 2022 hopen de partijen dit in de kassen van Vertify in het World Horti Center te demonstreren. Eigenlijk was dat gisteren al de bedoeling. Tweehonderd mand had zich aangemeld, maar corona gooide, net als vorig jaar, roet in het eten.

Jeroen Sanders (Vertify), Egon Janssen (TNO) en Annie van de Riet (stichting Hortivation) Foto: LinkedIn Egon Janssen


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.