Florca optimaliseert logistiek met omsnoeringsmachine Reisopack 2830

Bij het Westlandse Florca, gelegen aan Trade Parc Westland, worden dagelijks grote volumes bloemen en planten naar verre bestemmingen geëxporteerd, waaronder het Midden-Oosten, Verre Oosten en Noord- en Midden Amerika. Het transport van deze bloemen en planten naar deze bestemming verloopt via speciaal ingepakte dozen. Deze dozen zijn van stevig golfkarton en zijn voorzien van speciaal beschermingsmateriaal. Middels vacuümkoeling worden deze speciale dozen met daarin bloemen en planten op koeltemperatuur gebracht.

De ingepakte dozen gaan vervolgens naar een gekoelde laadruimte, waarna de bloemendozen vervolgens per bestemming op pallets worden gestapeld. Om deze bloemen extra veilig te kunnen vervoeren, werd er gezocht naar een nieuwe geschikte omsnoeringsmachine om pallets mee te kunnen binden.

Van plastic wikkelen naar met omsnoeringsband binden
Voorheen werden pallets gebonden middels het wikkelen van plastic folie. Deze manier van werken had alleen een nadelige invloed op de speciale bloemendozen, dus werd er naar een alternatief gezocht in de vorm van een omsnoeringsmachine. “Een omsnoeringsmachine zorgt er namelijk voor dat er strips om de pallets heengaan in plaats van krimpfolie, waardoor het vacuümkoelen sneller verloopt,” aldus Alex van der Goes van Florca. Bovendien werd er ook gezocht naar een gemakkelijkere en meer duurzame methode om pallets te kunnen binden. Uiteindelijk kwam Florca uit bij de Reisopack 2830 omsnoeringsmachine van Steenks Service.

Verrijdbare machine overal in de hal te gebruiken
De Reisopack 2830 is veruit het populairste model omsnoeringsmachine van Steenks Service. Een belangrijke reden waarom deze machine zo populair is, is de flexibiliteit van de machine. “Naar deze semiautomatische omsnoeringsmachine veel vraag, mede omdat de Reisopack 2830 verrijdbaar is en zeer gemakkelijk in gebruik is,” aldus Sander Zuidgeest van Steenks Service. Zo hoeft de machine alleen naast een pallet geplaatst te worden, waarna vervolgens deze handmatig omsnoerd dient te worden. Het duurt dan ook niet lang tot een pallet omsnoerd is: “Binnen 54 seconden kan je een pallet volledig met hoeklatten omsnoeren".

Voor meer informatie:
Florca
Jupiter 311
2675 LW Honselersdijk
info@florca.com
www.florca.com

Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.