FloraHolland stopt met innen BBH-heffing

De Ledenraad van Royal FloraHolland heeft uitgesproken dat RFH uiterlijk op 1 januari 2024 stopt met de huidige wijze van inning van de BBH-heffing. Stichting Bloemenbureau Holland heeft tot die datum de tijd om met alle sectorpartijen te komen tot een nieuw en toekomstbestendig model voor inning dat binnen afzienbare tijd te realiseren moet zijn. Zodra het nieuwe model gereed is, doch uiterlijk eind 2023, beoordeelt de Ledenraad de situatie en neemt een formeel besluit. Zowel de Ledenraad als directie van RFH geven de voorkeur aan een sectorbrede oplossing in de vorm van een door de minister goedgekeurde Verbindend Verklaring (VV).

RFH int nu nog de jaarlijkse promotieheffing bij haar kwekers en kopers. De inning van de BBH-heffing via RFH is niet meer houdbaar. De reden hiervan is dat de huidige manier van heffing leidt tot een ongelijk speelveld voor de coöperatie en dit zet de concurrentiepositie van Royal FloraHolland onder druk. De inning zal dan ook binnen afzienbare tijd anders georganiseerd dienen te worden.

De Stichting BBH is zelf verantwoordelijk voor het vinden van een breed gedragen oplossing voor de financiering en is daarbij in de lead. RFH zal samen met andere sectorpartijen een ondersteunde rol spelen bij het ontwikkelen van een nieuw model voor de heffing van BBH gelden. Zowel de Ledenraad als directie van RFH geven de voorkeur aan een eenduidige sectorbrede oplossing in de vorm van een door de minister goedgekeurde Verbindend Verklaring (VV). Daarnaast zal BBH samen met de sectorpartijen parallel aan een plan B werken.

De huidige BBH-heffing is een besluit van de toenmalige ALV van Royal FloraHolland en wijziging hiervan dient door de Ledenraad te worden genomen. Deze heeft namelijk alle bevoegdheden van de ALV overgenomen. De Ledenraad zal periodiek worden geïnformeerd over de voortgang van de mogelijke oplossingsrichtingen. BBH wordt gevraagd om de voortgang periodiek te rapporteren aan de betrokken en belanghebbende sectorpartijen, waaronder RFH. 

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.