100 ct/m3-grens aangetikt, wintercontracten 2023 lopen ook op

De gasprijs voor wintercontracten schuurt weer tegen de grens van 100 ct/m3 aan. Voor januari en februari 2022 lag de prijs de afgelopen twee dagen zelfs nipt boven de 100-grens. Ook de elektriciteitsprijzen stegen. Zowel voor gas als elektra waren er opnieuw hevige prijsbewegingen zichtbaar. Kouder weer en dagelijkse onzekerheid over leveringen uit het Oosten werken dit in de hand. Klik hier voor vergroting van de grafiek met de gasprijs voor januari. Net als rond half november is de 100 ct/m3-grens weer aangetikt

Analisten van AgroEnergy geven weer een weekupdate. Daarin staan ze ook stil bij het effect dat hoge prijzen voor emissierechten op de langetermijncontracten voor gas en elektra hebben. Zij schrijven: Nu steenkoolcentrales flink ‘in the money’ zijn t.o.v. gascentrales is er meer vraag naar emissierechten, waardoor de prijs oploopt. Met de huidige steenkool- en gasprijzen is een CO2-prijs van €150,- nodig om de switch van steenkool naar gas weer interessant te maken.

Ook wijzen de specialisten erop dat de contracten voor volgende winter steeds dichter naar de contracten van deze winter toe kruipen. Geen goed nieuws.

Wat dat betreft zijn temperaturen rond de tien graden Celsius komende week wel 'goed' nieuws. Er zal dan minder gestookt hoeven worden.

Lees hier de complete update van AgroEnergy. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.