Klasmann-Deilmann introduceert nieuwe hernieuwbare grondstof

Zojuist heeft Klasmann-Deilmann Benelux haar assortiment hernieuwbare grondstoffen uitgebreid met TerrAktiv bark humus, gecomposteerde boomschors, die vanaf heden toegepast kan worden in substraten naast veen, kokos en GreenFibre houtvezel. De geselecteerde boomschors voor TerrAktiv bark humus is afkomstig van zagerijen waar naaldhout boomstammen ontdaan worden van schors.


TerrAktiv® bark humus, gecomposteerde boomschors, kan toegepast worden in substraten naast veen, kokos en GreenFibre® houtvezel

Marktvraag hernieuwbare grondstoffen
Samen met Bol Peat, een internationale toeleverancier van veenproducten, hernieuwbare  grondstoffen en toeslagstoffen, geeft Klasmann-Deilmann gehoor aan de steeds groeiende vraag naar nieuwe hernieuwbare grondstoffen. Vanuit het moederbedrijf in Duitsland wordt sinds jaren onderzoek gedaan naar geschikte alternatieven. Na een periode van enkele jaren, acht Klasmann-Deilmann nu de tijd rijp voor de presentatie van TerrAktiv bark humus.

Kenmerken
De nieuwe hernieuwbare grondstof beschikt volgens de substraatproducent over 'een stabiele poriënstructuur, heeft een positief effect op beluchting en drainage in substraten, creëert een uitgebalanceerde waterretentie en goede herbevochtigbaarheid, is een sterke buffer voor pH en voedingsstoffen en beperkt ziektes vanwege een hoge natuurlijke microbiële activiteit.'

Fons van Nierop, hoofd verkoop: " In tegenstelling tot groen- en GFT-compost, heeft TerrAktiv bark humus een lage pH waarde. Het materiaal is lichter van gewicht en de zoutbelasting of EC van het materiaal is gering."

Voor meer informatie: 
Fons van Nierop
Klasmann-Deilmann 
06 35 12 16 95
fons.vannierop@klasmann-deilmann.com
www.klasmann-deilmann.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.