5 kilometer band voor interne logistiek in nieuwbouw Hoogeveen Plants

Hoogeveen Plants is naast de hoofdvestiging aan de Denemarkenlaan in Hazerswoude begonnen met de bouw van een nieuwe kwekerij. Het project omvat ca. 5 ha kas, 3 ha buitenveld en een ruime verwerkingshal. Op dit moment is de kas glasdicht en wordt er gestart met de werkzaamheden aan de (klimaat-) technische installaties.

Peter van der Knaap, accountmanager bij Martin Stolze is samen met de eigenaren van Hoogeveen Plants, Siem Hoogeveen en Bob Hoogerdijk en bedrijfsleiders Joost van Kempen en Hans Brand de uitdaging aangegaan om voor de nieuwe kas een passend systeem voor de interne logistiek te ontwerpen.

Peter van der Knaap is zijn hele werkzame leven actief in de tuinbouw en heeft daardoor veel ervaring opgedaan wat betreft de automatisering van de logistiek in de kas en de bedrijfsruimte. Peter:  “Het mooiste aan mijn werk vind ik om samen met de klant tot de beste oplossing te komen. We kijken naar het huidige proces en sparren over de ideale situatie. Vervolgens ga ik op mijn tekenstoel zitten en bedenk ik diverse ideeën om deze vervolgens weer voor te leggen aan de klant. Om dit traject samen met de klant te doen is geweldig, op deze wijze kom je tot de beste plannen en zo is ieder project weer uniek.”

Bij Hoogeveen Plants gaat het om een nieuwe kwekerij. Peter: “Bij een nieuwbouwproject bouwen we het project op vanuit de tekeningen van de kassenbouwer. Dit geeft je nog meer vrijheid bij het maken van de beste automatiseringsoplossing van de interne logistiek.”

Ruim 5 kilometer
Begin 2022 start Martin Stolze bij Hoogeveen Plants met de installatie van een netwerk van vaste transportbanden in de kas en een afleversysteem in de bedrijfsruimte. Alle gevelbanden, kapbanden en bufferbanden hebben, samen met de Easymax koppelbanden voor het buitenveld, een gezamenlijke lengte van ruim 5 kilometer.

Het systeem is ontworpen voor het transport van potplanten met een hoge capaciteit. Door middel van het toepassen van brede gevelbanden is het hier mogelijk meerdere stromen gelijktijdig over één band te verplaatsen. Hierdoor is naast de hoge capaciteit het ook mogelijk verschillende werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren.

Begin maart 2022 worden de eerste planten opgepot. Het afleversysteem, bestaande uit schoonmaakstations, watergeef units en een afleverbuffer wordt aansluitend, komende zomer gerealiseerd.

Voor meer informatie:
Hoogeveen Plants
www.hoogeveenplants.nl 

 Martin Stolze
www.martinstolze.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven