Nieuw budget, extra ondersteuning in innovatieprogramma

Ondernemingen uit de tuinbouw kunnen samen met technologie-leveranciers tot 15 maart 2022 subsidie aanvragen voor een gezamenlijk innovatieproject. Het innovatieprogramma AgriTech stelt voor de tweede keer vouchers beschikbaar met een waarde tot
€ 100.000,- per projectconsortium.

Met de vouchers kunnen bedrijven de uren of materialen tijdens de laatste fase van een haalbaarheidsonderzoek of praktijktest bekostigen. Zo wil het programma de tuinbouw stimuleren om technologische toepassingen door te ontwikkelen tot toekomst-bestendige verdienmodellen.

In totaal is er € 500.000,- beschikbaar voor 5-12 innovatieprojecten. Tot 15 maart kunnen aanvragen worden ingeleverd. Op de programmapagina bij InnovationQuarter staat alle informatie over het indienen en de voorwaarden.

Van 24 januari tot 3 februari kunnen projectconsortia intekenen op een online spreekuur. Dit spreekuur is bedoeld om een idee, samenwerking of business case alvast te toetsen. Om projectconsortia meer richting te geven wordt deze tweede voucherronde met een invulbaar projectplan gewerkt. Dit stimuleert consortia vooraf na te denken over zaken als de economische waarde van de innovatie, de haalbaarheid van het project en de beoogde rolverdeling.

Extra ondersteuning
Omdat uit de eerste voucherronde bleek dat er extra ondersteuning nodig was bij het vinden van partners en het formuleren van een sterke business case, is daar afgelopen maanden middels het instrument ‘Dare2Cross’ extra op ingezet. Via verschillende (online) sessies is gekeken naar use cases op het ontsluiten van consumenten data in de keten; het slimmer inzetten van data voor optimale teeltplanning; automatisering als oplossing voor personeelstekort en verloop; en predictive maintenance. Op basis hiervan zijn projectconsortia gevormd waarvan het merendeel nu werkt aan het indienen van een voucheraanvraag.

Bron: InnovationQuarter


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven