3e kwartaal 2021

Omzet landbouwgroothandels 18% in de plus

Groothandel en handelsbemiddeling hebben in Nederland in het derde kwartaal van 2021 bijna 17 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar eerder. De groothandel in landbouwproducten boekte in het derde kwartaal van dit jaar ruim 18 procent meer omzet dan een jaar eerder.

Het aantal faillissementen in de groothandel daalde in het derde kwartaal voor het vijfde kwartaal op rij. Zowel het ondernemersvertrouwen van groothandelaren als de verwachting over de export nam iets af in het vierde kwartaal. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Opnieuw minder faillissementen
In het derde kwartaal van 2021 werden 30 faillissementen uitgesproken in de groothandel en handelsbemiddeling. Daarmee waren er in de groothandel voor het vijfde kwartaal op een rij minder faillissementen. In 2019, het laatste jaar voor het uitbreken van de coronacrisis, werden gemiddeld ruim 90 faillissementen per kwartaal uitgesproken.

Ondernemers groothandel overwegend optimistisch in het vierde kwartaal
Het vertrouwen van ondernemers in de groothandel en handelsbemiddeling kwam in het begin van het vierde kwartaal van 2021 uit op 23,5. Dat is een lichte afname van het vertrouwen in vergelijking met het derde kwartaal van 2021 (25,9). In vergelijking met de eerste twee kwartalen van het jaar is het ondernemersvertrouwen echter hoger.

Ondernemers waren in het vierde kwartaal overwegend optimistisch over de omzetverwachting in de komende drie maanden, per saldo 29 procent verwacht een hogere omzet. Daarnaast verwacht per saldo 24 procent van ondernemers een toename in de personeelssterkte in dezelfde periode. De vragen uit het onderzoek zijn aan het begin van het vierde kwartaal 2021 aan de ondernemers voorgelegd.

Bron: CBS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.