"We werken altijd met dezelfde kwekers"

“We werken altijd met dezelfde kwekers zodat we in het productieproces gelijkwaardige planten hebben. Op deze manier kunnen we een hoge kwaliteit leveren die ook herkenbaar is voor onze klanten, een product dat lang verkoopbaar is en ook bij de consument lang houdt”, zo stelt René Berkvens in een portret over Beblo Arragementen van Veiling Rhein-Maas. Samen met zijn vrouw Joletta runt hij het bedrijf uit Asten. Op 1.700 m² produceren ze samen met circa 20 medewerkers indoor en outdoor bloemen- en plantenarrangementen. 

Productieproces
De arrangementen worden jaarrond geproduceerd en worden 52 weken per jaar alle 5 veildagen aan de klok in Straelen-Herongen geveild – daarnaast is alles ook per kar of laag via Klokservice te bestellen. Om de gewenste kwaliteit te behalen worden de arrangementen op productietafels samengesteld. De arrangementen kunnen door de klanten van Veiling Rhein-Maas – en dan vooral Tuincentra en Bloemisten – direct in hun winkel verkocht worden en zijn daardoor zeer in trek bij de klanten. Het belang van goede productfoto´s is vanzelfsprekend voor René en Joletta Berkvens, zodat er van iedere partij altijd actuele productfoto´s zijn.

Duurzaamheid
Om het bedrijf van duurzame stroom te kunnen voorzien, zijn er onlangs op het dak van Beblo Arrangementen zonnepanelen geïnstalleerd. Alle potten en trays die tijdens het productieproces worden gebruikt, gaan terug naar de aanvoerders of worden gerecycled.

Samenwerking
Over de samenwerking met Veiling Rhein-Maas is René Berkvens zeer te spreken: “Ongeveer 85 % van onze productie wordt via Veiling Rhein-Maas afgezet. Ik kan er 5 dagen per week veilen en heb goede contactpersonen, vooral bij Klokservice zijn medewerkers die hart voor de zaak hebben en een stapje extra voor ons zetten.”

Bron: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.