100-jarig Fleurop is voortaan Koninklijk

Ter ere van haar 100-jarig bestaan heeft bloemenspecialist Fleurop op 2 december het Predicaat Koninklijk ontvangen. De onderscheiding werd overhandigd door Hans Oosters, commissaris van de Koning van de provincie Utrecht. 

“We zijn werkelijk vereerd”, laat Anita de Hart, algemeen directeur Koninklijke Fleurop Interflora Nederland weten. “Deze onderscheiding is de kroon op ons werk en die van de bijna 700 Fleurop-vakbloemisten in ons land. Maar we hebben het ook in belangrijke mate te danken aan al die Nederlanders die al jaren boeketten bestellen. Dat wij ons 100-jarig bestaan mogen vieren, zegt iets over de prominente rol die bloemen in onze samenleving spelen.”

De boeketten zijn in de afgelopen 100 jaar sterk veranderd en de manier waarop consumenten ze bestellen en bezorgen ook. Op archiefbeeld zijn bloemisten bijvoorbeeld te zien met paard en wagen. "Maar de essentie van Fleurop is nog steeds hetzelfde: met onze creaties brengen we mensen samen wanneer ze dat zelf fysiek niet kunnen. Dat is van ongekende waarde, van alle tijden en iets van alle generaties. Dat bleek de afgelopen anderhalf jaar eens te meer, massaal stuurden we elkaar bloemen om te laten weten dat we er voor elkaar zijn.”


 
Blijven innoveren
Met de komst van Fleurop in 1921 werd het mogelijk bloemen door het hele land te laten bezorgen. De Hart: “Vanaf die tijd zie je dat we met z’n allen grotere afstanden gaan afleggen en dus ook dat we vrienden en familie in verdere plaatsen hebben. Daarmee was Fleurop een uitkomst.”

In 1927 start de Europese samenwerking en wordt het mogelijk om ook in landen, als België, Oostenrijk en Zwitserland bloemen te laten bezorgen. “Sinds 1946 bezorgen we wereldwijd. De eerste orders werden verwerkt via een Telegram-Sleutel, later per telefoon en fax. Sinds 1995 is het mogelijk om online bloemen te bestellen. Fleurop.nl was destijds een van de allereerste officiële webwinkels van Nederland. Ja, daar zijn we best trots op. Nog altijd staan we voor innovatie, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid.
 
Zo zijn Fleurop-vakbloemisten bezig met duurzaamheidscertificering. Inmiddels hebben ruim 300 Fleurop-bloemisten het onafhankelijke keurmerk Barometer Duurzame bloemist behaald. Hiermee tonen zij aan dat ze duurzaam ondernemen. Dit doen bloemisten door het inkopen van duurzaam geteelde bloemen en planten, maar ook door een duurzamere bedrijfsvoering, van verpakking tot bezorging. Dat vinden we belangrijk, want de natuur vormt de basis van ons werk. Als we ook in de toekomst van bloemen willen blijven genieten, moeten we zuinig met de aarde omgaan.”

Bron: Fleurop


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven