door Theo Aanhane van Eurofins Horti

Een teruguitblik op Siflor 2021

"Aan het evenement namen bijna 300 mensen van verschillende nationaliteiten deel, waaronder mensen uit Colombia, de Verenigde Staten, Brazilië en Nederland," vertelt Theo Aanhane van Eurofins Horti. Het bedrijf was met een stand aanwezig op de negende editie van het belangrijkste internationale sierteeltsymposium in de regio, Siflor 2021. Het evenement werd gehouden in Quito, Ecuador, van 23-26 november in het Eurobuilding Hotel.


Theo Aanhane geeft zijn presentatie  


Silvana en Andrea van International Flower Services (IFS) die Eurofins Horti vertegenwoordigen in Ecuador, met klanten op hun stand  


Deelnemers bekijken de presentatie  

Eurofins Horti was aanwezig met een stand om bezoekers te verwelkomen en hun diensten te bespreken. "Eurofins Horti werkt al meer dan 23 jaar samen met International Flower Services in de belangrijke sierteelt- en tuinbouwmarkt in Ecuador en heeft telers bediend met nauwkeurige analyses over bemesting van bodem en substraat, kwaliteit van water en gewasverbeteringsmiddelen en gezondheid van planten."

Aanhane gaf ook een presentatie over de voordelen van bodem- en gewasmonitoring in de tuinbouw. Zijn lezing was een van de 30 conferenties die werden gegeven door technici en managers van hoog academisch niveau. "Aan het evenement werd deelgenomen door bijna 300 mensen van verschillende nationaliteiten en het doel van het evenement was opleiding op het gebied van de bloementeelt. Natuurlijk was het de perfecte gelegenheid om eindelijk te netwerken en mensen te herenigen na deze jaren van pandemie."

Educatief evenement
Er waren technische presentaties gericht op technici en tuinbouwingenieurs, maar ook managementpresentaties. De technische programma's omvatten lezingen over onderwerpen als logistiek, energie gerelateerde technologieën voor de bloementeelt, plantenfysiologie, duurzaam bodembeheer, beheer van rozenziekten, verlenging van het vaasleven en het gebruik van biologische opties voor de bestrijding van plagen en ziekten. Daarnaast presenteerde het managementprogramma onderwerpen als de ontwikkeling van menselijk talent, circulaire economie en duurzame milieu-oplossingen.

Naast de educatieve presentaties werden er drie bedrijfsrondleidingen georganiseerd:
- Recycling planten en cranberry's bij Naranjo Roses
- Bestuiving + showroom bij Conectiflor
- Logistiek bij Kuehne + Nagel

Neem een kijkje bij enkele andere deelnemers aan het evenement:Voor meer informatie:
Siflor2021
www.siflor.org 

 

 

Eurofins Horti
horti@eurofins.com    
www.eurofins-agro.com/en 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven