Schoneveld blikt terug op geslaagde editie Cyclamen Open Dagen 2021

De Cyclamen Open Dagen 2021 van Schoneveld Breeding zijn ten einde. In de PlantXperience in Wilp kwamen veel geïnteresseerde kwekers, jonge plantenkwekers en retailers het assortiment en nieuwe producten bekijken. Ook online was de deelname uitstekend te noemen. Schoneveld Breeding bood dit jaar meerwaarde door inspiratie te bieden over de mogelijkheden met Cyclamen voor alle schakels in de keten.

Leopardo
Super Serie Leopardo stond weer uitgebreid in de belangstelling. In 2020 kwam Leopardo voor het eerst op de markt: een grootbloemige Cyclaam die vroeg bloeit en goed tegen hitte kan. Dit is de eerste serie die Schoneveld Breeding veredelde in samenwerking met kwekers in warmere regio’s. De selectie en doorontwikkeling van deze nieuwkomer vond in Israël plaats. Proeven in Israël en Italië wezen daarna al snel uit dat Leopardo een product van topkwaliteit is. In vergelijking met andere grootbloemige Cyclamen heeft deze plant een extreem goede hittebestendigheid. Leopardo heeft bovendien een zeer uniforme groei en bloei, een open en ronde plantbouw, rijke bloei en is gemakkelijk te telen.

Vanaf het begin werd Leopardo wereldwijd zeer goed ontvangen, kwekers waarderen de goede prestaties en uitmuntende kwaliteit. Leopardo wordt zelfs al door kwekers bestempeld als de grootbloemige Verano. Dit jaar voegt Schoneveld Breeding een nieuwe kleur aan de serie toe: Leopardo Pink with Eye. Daarmee staat het totaal aantal kleuren van deze publieksliefhebber op maar liefst 7.

Verano
Binnen de Super Serie is de Verano-lijn natuurlijk een oude bekende. Al decennialang is deze gemakkelijk te telen Cyclaam een wereldwijd succes. Verano is geschikt voor de zomer, heeft een uniforme bouw en bloeit vroeg in het seizoen. Allemaal geen nieuws natuurlijk, maar ook dit vertrouwde gezicht blijft volop in ontwikkeling. Dit seizoen zijn 2 kleuren verbeterd: Red en Violet Flamed. Bovendien zijn er 2 nieuwe Victoria-kleuren: Victoria White with Eye en Victoria Pink. De Verano Victoria is nu in 3 kleuren beschikbaar. De Victoria-bloemen zijn extra speciaal. De ietwat gekartelde rand komt prachtig uit, zeker in combinatie met het vlammende oog in het midden.

Crayon
Voor liefhebbers van Super Serie Crayon was er ook veel te zien. Deze Cyclaam bloeide in 2 nieuwe kleuren tijdens de Cyclamen Open Dagen. Crayon Violet en Pink zijn nieuw in het assortiment en brengen de serie naar een totaal van 4 kleuren. De ideale bloeitijd van deze bijzondere Cyclaam is vanaf begin september. De Crayon is een opvallende eye-catcher, het unieke bloempatroon doet denken aan een krijtstreep. Er is geen enkele andere Cyclaam op de markt die hiermee vergelijkbaar is.

Carino
Kwekers die een kijkje namen bij series geschikt voor de herfst, konden Carino niet over het hoofd zien. In deze productlijn zijn 4 kleuren verbeterd: Neon Pink, Dark Violet, Wine Red en Fuji Wine Red. Daardoor groeit en bloeit de serie nóg uniformer. Super Serie Carino is door de meer open plantstructuur ideaal voor bloei in de herfst. En buiten? Daar voelt hij zich ook uitstekend op z’n gemak.

Best for Outdoor
Naast de Carino zijn er nog meer Cyclamen geschikt om buiten te gebruiken. Binnen de Super Serie van Schoneveld Breeding zijn er vier varianten geschikt voor buitengebruik. Een aantal kleuren van de Verano, Donatello, Carino en Picasso zijn na uitgebreide tests geselecteerd voor het kwaliteitskeurmerk Best for Outdoor. Veel consumenten zijn niet op de hoogte van mogelijkheden voor buitengebruik van de Cyclaam. Om dit duidelijker te communiceren, werkt Schoneveld Breeding met Royal Flora Holland, cyclamenveredelaars en de Nederlandse kwekers samen om de Cyclaam meer voor buiten te promoten. Ook het gebruik voor binnen komt hierbij aan bod. Op www.cyclaam.eu vinden consumenten alle inspiratie om het beste uit de Cyclaam te halen.

Aftermovie
Voor wie geen genoeg kan krijgen van de sterke producten van Schoneveld Breeding is er ook dit jaar weer een aftermovie geproduceerd. Hierin krijgt u in vogelvlucht een kijkje op de Cyclamen Open Dagen 2021. Leuk om uitgebreider kennis te maken met Schoneveld Breeding en dit jaarlijks terugkerende evenement. En bent u op bezoek geweest? Kijk dan nog eens terug naar al het moois dat u gezien heeft. De aftermovie bekijkt u hieronder.

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
www.schoneveld-breeding.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven