Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Terug in de tijd in de voormalige DDR

De Muur is ruim dertig jaar geleden gevallen, maar wie in voormalige Oost-Duitsland komt, waant zich soms nog in het verleden. En dat verleden, dat blijkt ook nog te werken, zo zag Ronny Coolen van Cogas Climate Control onlangs tijdens een bezoek aan een glastuinbouwlocatie in de Noordoost Duitse plaats Barth.

In de voormalige Duitse Democratische Republiek (DDR) kwam hij een nostalgische onderverdeler tegen die nog elke dag in werking is. "Mooi om daar een keer te werken en rond te rijden."  

De onderverdeler kwam Ronny tegen op een locatie waar enkele kassen van diverse telers staan. Een kleine tien jaar gelden zijn een aantal van deze kassen bezweken onder een dik pak sneeuw. Enkele kassen zijn opgeruimd en enkele kassen liggen er al die tijd vervallen en verlaten bij. 

Op de locatie waar Ronny heeft gewerkt, stond voorheen een grote oliegestookte energiecentrale. De oude bebouwingen en 120 meter hoge gemetselde schoorstenen staan er nog. Daar omheen zijn enkele nieuwe kassen gebouwd in 2007 en 2015. De nieuwe ketel- en verwarmingsopstellingen staan ook in een oude grauwgrijze betonnen loods. 

Een stukje verderop stonden in het woeste veld ook nog een tiental onderverdelers die al enkele jaren afgekoppeld zijn.


Meer foto's op LinkedIn bij Ronny

Voor meer informatie:
Cogas Climate Control
www.cogasclimatecontrol.com 
info@cogasclimatecontrol.com