Green Industry Show & Conference 2021

Extreem winterweer in Canada: "Gelukkig was onze beurs dit jaar virtueel"

"Met de extreme weersomstandigheden in Canada waren we uiteindelijk heel blij dat onze exposanten en bezoekers niet op pad hoefden, want vanwege de pandemie hadden we al maanden geleden besloten onze beurs dit jaar virtueel te houden", zegt Michiel Verheul, eigenaar van High Q Greenhouses. We spreken Michiel over de beurs, die dus en wederom online plaatsvond. Tevens vertelt hij over het noodweer van de afgelopen tijd, waarbij zoveel sneeuw en water uit de hemel is gekomen dat het transport in British Colombia ernstig verstoord is.


Michiel Verheul  

Van teleurstellend naar succes
De Green Industry Show & Conference werd vorig jaar al virtueel gehouden, maar had toen niet het resultaat dat de organisatoren voor ogen hadden. "We combineerden toen lezingen met een virtuele beurs. Hoewel veel mensen hadden ingeschreven, waren de online exposanten over het algemeen teleurgesteld over het aantal effectieve bezoekers. Bovendien waren degenen die wel een bezoekje brachten aan de virtuele stands in weinig gevallen nieuwe, potentiële klanten."

Daarom had men uiteraard de hoop nu weer "live" te gaan, maar wederom gooiden omstandigheden roet in het eten. D.w.z, het had gekund, maar uit een rondvraag onder standhouders en bezoekers bleek dat 50% bereid zou zijn mond- en neusmaskers te dragen en vaccinatiebewijzen te tonen, maar de andere helft niet.

Dus besloot men toch niet tot een echte beurs. Maar wat dan wel? "Toen we de exposanten van vorig jaar vroegen naar hun ervaringen bij de online beurs, vond de meerderheid het een beetje saai, omdat er niet veel mensen waren die een kijkje kwamen nemen en een praatje kwamen maken. We organiseerden daarom een programma met sprekers, die de bedrijven konden sponsoren. Zo kon de show goede sprekers inhuren en konden de bedrijven reclame maken voor hun producten. Zodoende konden we veel belangstelling en actie genereren", aldus Michiel.

Educatieve editie
"We hebben nu allemaal al een jaartje ervaring met online meetings, dat helpt", vervolgt hij. "We hebben twee dagen interessante en leerzame lezingen gezien, waarbij de sprekers werden opgedeeld in twee themadagen: 'Kassen & tuincentra' en 'Landschapsonderwerpen'. Beide dagen begonnen met een presentatie. Alyssa Light sprak over het belang van marketing en Robert Murray sprak over leiding geven. Daarna volgden drie keer twee sessies, zodat de kijker telkens kon kiezen welk van de twee aangeboden onderwerpen hem of haar het meest interesseerde."

Sneeuwstormen en overstromingen
Er was nog een onverwachte positieve kant aan het online-evenement. "De recente overstromingen in Brits-Columbia hebben veel gevolgen gehad. Het heeft niet alleen tot veel schade geleid, maar ook het transport van planten werd bijvoorbeeld volledig verstoord. Zo konden lokale winkels die normaal gesproken vol kerststerren liggen er geen enkele ontvangen. Meer landinwaartse gebieden in Canada hadden een sneeuwstorm te verduren. Daarom waren we erg blij dat niemand dit weer hoefde te trotseren en veilig van achter zijn of haar computerscherm kon genieten van het evenement."

Voor meer informatie:
Green Industry Show & Conference
admin@landscape-alberta.com
www.greenindustryshow.com


High Q Greenhouses
Michiel Verheul
mverheul@highqgreenhouses.com
www.highqgreenhouses.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven