Eurofins zet zelfstandige glastuinbouwdivisie op

Vanwege de sterke groei van het aantal glastuinbouwmonsters bij Eurofins Agro kiest Eurofins ervoor een zelfstandige glastuinbouwdivisie op te zetten: Eurofins Horti.

De hoofdvestiging van Eurofins Horti is en blijft gevestigd in Wageningen. Daar zijn de laboratoria gevestigd. Directeur Theo Aanhane van de nieuwe businessline. "Vanuit Wageningen ondersteunt de afdeling customer support Horti telers in binnen- en buitenland met allerhande praktische zaken. Een fijnmazig netwerk van monsternemers en koeriers verzorgt in Nederland de bemonstering en het vervoer van de monsters naar Wageningen."


Jan Hardeman, Joris Driessen, Annelies Mosch, Theo Aanhane, Kal Subramanian

Internationaal
Internationaal timmert Eurofins Horti ook flink aan de weg, vervolgt hij. "Er is een dealernetwerk opgezet en er wordt nauw samengewerkt met een groeiend aantal Eurofins servicelabs. Monsters worden nu in de meeste gevallen nog met koeriers naar Nederland vervoerd. In China worden monsters lokaal geanalyseerd, waarna aan de data in Nederland een advies wordt gekoppeld. Een mooi voorbeeld van een snelle, moderne en geautomatiseerde service.”

Nieuwe analysepakketten
“De afgelopen vier jaar hebben we keihard gewerkt aan ‘het op orde brengen van het huis’ en het inspringen op nieuwe ontwikkelingen in de sector. We hebben geïnvesteerd in moderne apparatuur, nieuwe systemen en nieuwe analysepakketten. Onderzoekspakketten als PlantsapCheck en de analyse van organische meststoffen zijn goede voorbeelden van onze reactie op veranderende en nieuwe vragen van klanten. Ook met het onderzoekspakket BodemlevenMonitor lopen we voorop. Met het terugdringen van chemische middelen is aandacht voor bodemleven en weerbaarheid immers steeds belangrijker. Tot slot zijn we een samenwerking met het dataplatform 30MHz aangegaan. Dat biedt telers de mogelijkheid om meer uit hun analysedata te halen.”

Team
Naast in apparatuur en methodes is ook in het team geïnvesteerd. "We hebben een aantal nieuwe mensen aangesteld en daarnaast besteden we veel tijd aan het opbouwen van nieuwe kennis door opleiding van onze medewerkers. Zo hebben we een deskundig team dat weet wat er in de praktijk speelt. Kortom, we zijn klaar voor de toekomst! En daar hoort een nieuwe naam bij,” concludeert Aanhane.

“Wereldwijd groeit de voedselproductie in glazen en plastic kassen. En ook in open teelten wordt steeds vaker gewerkt met precisiebemesting via een irrigatiesysteem gekoppeld aan een A- en B-bak. Bij dergelijke investeringen hoort ook regelmatig onderzoek van water, grond en gewas. Eurofins Horti levert deze analyses en het daarbij behorende advies. De komende jaren zullen we, zeker ook internationaal, verder aan de weg timmeren.”

Voor meer informatie:
Eurofins Horti
088 876 1014
horti@eurofins.com 
www.eurofins-agro.com/nl-nl/glastuinbouw 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven