Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gasprijs schuurt weer tegen grens 100 ct/m3 aan

Voor zover dit niet al genoeg slecht nieuws was... Deze zin, al na een paar regels in een energie-update van AgroEnergy, typeert afgelopen week op energiegebied. De aanvoer van Russisch gas is eerder minder dan meer en door een andere pijnlijn die mogelijk uitkomst kan bieden, stroom voorlopig nog geen gas. Deze berichten resulteerden, net als begin oktober, in extreme stijgingen van de gasprijs. De decemberprijs heeft hierdoor bijna hierdoor de 100 ct/m3 aangetikt. 


Klik hier voor vergroting van de grafiek met de gasprijs voor december, die inmiddels weer tegen de grens van de 100ct/m3 aanschuurt

Voor de korte termijn heeft het er alle schijn van dat het uitblijven van extra Russisch gas ook voor het uitblijven van een forse prijsdaling van de daggasprijs en de gasprijs voor de komende maanden zorgt. Tot en met zondag 21 november voorziet AgroEnergy wel voldoende aanbod voor vulling van gasvoorraden en hierdoor 'wat prijscorrectie omlaag'. Maar komende week wordt het kouder, stijgt de gasvraag en dat betekent opwaartse prijsdruk.

De energiecrisis, dan wel politieke crisis zoals her en der inmiddels ook wel geopperd wordt, is dus nog niet voorbij. Reden voor AgroEnergy om op 25 november opnieuw in een webinar ook bij de situatie stil te staan. Aanmelden kan hier.

Bron: AgroEnergy