Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
verslag Algemene Ledenvergadering VGB

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst VGB - RFH naar verwachting binnenkort getekend

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de VGB die op 16 november jl. plaatsvond in Floriworld te Aalsmeer zijn de leden bijgepraat over de inzet van de VGB op de verschillende beleidsthema’s.

De leden hebben de jaarrekening 2020 en de begroting 2022 goedgekeurd. In die begroting is ruimte voor uitbreiding van het secretariaat met een extra beleidsmedewerker.

Het bestuur heeft aangekondigd dat gewerkt wordt aan een nieuwe contributiestructuur die meer recht doet aan ontwikkelingen in de sector. Er is afscheid genomen van bestuurslid en penningmeester Niels van der Plas. De leden hebben unaniem ingestemd met benoeming van Jurjan van der Laarse (directeur van Coloriginz) als zijn opvolger als bestuurslid. Peter Christian de Jong (Floral Trade Group) is de nieuwe penningmeester van de VGB.

Directeur Matthijs Mesken gaf een toelichting op de gesprekken die met Royal FloraHolland plaatsvinden over de toekomstige samenwerking tussen beide organisaties. Gesprekken die gaan leiden tot een samenwerkingsovereenkomst die naar verwachting binnenkort getekend wordt.

Matthijs kondigde aan dat het kantoor van de VGB per 1 maart 2022 gevestigd zal zijn in Zoetermeer. In het Hortiversum hebben ook organisaties als het KCB, Groenten & Fruithuis en LTO Glastuinbouw hun kantoren. Organisaties waar veel mee samen wordt gewerkt.

Roel de Jong, CEO van Container Centralen, gaf tenslotte een toelichting op ontwikkelingen bij CC en de wijze waarop met de VGB als 100% aandeelhouder wordt samengewerkt.

bron: VGB

Publicatiedatum: