Nieuwbouw Marginpar Aalsmeer-Oost van start

De bouw van een nieuwe bedrijfsruimte van Marginpar start in de week van 22 november. Het is de eerste stap naar de uitbreiding van de sierteeltmarktplaats langs de N201 bij de entree van Aalsmeer. Deze week wordt het bouwterrein ingericht en de bouwketen geplaatst. Marginpar, lid van Royal FloraHolland, huurt straks circa 9.000 m² en zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2022 haar nieuwe pand in gebruik nemen.

“We kiezen bewust voor een plek op de marktplaats om dichter bij onze klanten te zitten. We willen de coöperatie versterken door intensiever samen te werken en handig gebruik te maken van logistieke diensten. Dit stelt ons in staat om een breed assortiment te kunnen bieden aan onze klanten", vertelt Rob Koning, managing director bij Marginpar. “Voor onze mensen willen we een plezierige en gezonde werkplek en een professionele uitstraling.”

Marginpar brengt als kweker en importeur al tientallen jaren zomerbloemen vanuit Afrika naar de marktplaats van Royal FloraHolland. Hun locatie ligt nu nog buiten het terrein van Royal FloraHolland aan de andere kant van de N201. Marginpar geniet straks van de voordelen om aangesloten te zijn op de productstraat van Royal FloraHolland. Bouwbedrijf Hercuton uit Nieuwkuijk realiseert de nieuwe huisvesting.

Besluitvorming Aalsmeer-Oost
“Uiteindelijk wil Royal FloraHolland met Aalsmeer-Oost, zo’n 135.000m² extra vloeroppervlak, het sierteeltcluster én de fysieke marktplaats verder versterken. We spelen hiermee in op de groeibehoeften van onze klanten”, vertelt Coen Meijeraan, manager Real Estate en Facility Management bij Royal FloraHolland.

Royal FloraHolland besluit definitief over de uitbreiding Aalsmeer-Oost in december. Bij groen licht start in de eerste helft van 2022 de communicatie over de procedure van inschrijving.

Infrastructuur en bereikbaarheid
De ontwikkeling van Aalsmeer-Oost gebeurt op een voormalig kassengebied, dat het afgelopen anderhalf jaar grotendeels bouw- en woonrijp is gemaakt. Daarbij worden ook de infrastructuur en bereikbaarheid verbeterd. Zo is een start gemaakt met de Ongestoorde Logistieke Verbinding (OLV), die het gebied in de toekomst gaat ontsluiten en een snellere verbinding is voor het vrachtverkeer naar Schiphol.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven