Loek Jochems nieuw bestuurslid LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen

De LTO Cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen heeft er een nieuw bestuurslid bij: Loek Jochems, mededirecteur van Laxsjon Plants.

Laxsjon Plants bestaat ruim vier jaar. Het handelsbedrijf, met vestigingen in Zundert en Otterlo, is in die korte periode flink gegroeid. Het richt zich met groenproducten op diverse landen, m.n. het VK, Ierland, Frankrijk, België, Nederland, Duitsland en de Scandinavische landen.

Het is nu enorm druk met de handel. Nog drukker dan vorig seizoen. "Daar hadden we al op geschaald, qua capaciteit en ruimte.” Vanwege die drukte had Loek al aangegeven zich hoofdzakelijk in de zomermaanden te kunnen inzetten voor de cultuurgroep. Wat zijn taken worden, zal mettertijd nog moeten uitwijzen.

Behartigen sectorbelangen
Met het toetreden tot het bestuur van de cultuurgroep is Laxsjon Plants ook lid geworden van LTO. Vanwege het behartigen van allerlei sectorbelangen, zoals de beschikbaarheid van zaden. "Ook dat is ons belang”, zegt de mededirecteur van het handelsbedrijf. "We zijn lid van een aantal organisaties, ook van handelsbond Anthos. LTO is voor de kwekers en daar ligt indirect ons belang, maar dat is niet minder belangrijk dan ons directe belang via Anthos."

Wat bestuurswerk betreft is Loek niet groen. In het verleden deed hij zulk werk voor de glasgroentesector en de fruitsector. En nu dus voor de cultuurgroep Bos- en Haagplantsoen.

bron: LTO Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven