Henk Verbakel blikt terug op 15 jaar kassen bouwen

Henk Verbakel, samen met Aad Voorwinden oprichter van Havecon, blikt terug op 15 jaar kassen bouwen. Het bedrijf jubileert dit jaar en is in relatief korte tijd uitgegroeid tot een grote internationale speler in de realisatie van turnkey tuinbouwprojecten.

15 jaar geleden gestart, had je bij de oprichting ooit bedacht dat Havecon zou uitgroeien tot een dergelijk internationale organisatie?
Nee zeker niet, sterker nog ik had het uitgesloten met de kennis en de drang van destijds om meer regionaal en wat kleiner in te zetten. In het begin hadden we dus geen focus op grootschalige projecten, maar het is iets anders gelopen ja.

Wat is de succesformule achter het bedrijf?
Dat zijn toch echt de mensen! We hebben het meest loyale team wat je je maar kunt wensen en iedereen is altijd met de volle inzet voor de zaak in de weer. En dan op de 2e plek komen de trouwe leveranciers waar we met bijna gemiddeld een enorme warme band hebben. Dit is vanaf dag 1 en vertrouwen en gunning is en blijft toch een belangrijke drijfveer..

Wat typeert een Havecon project?
Dat is in de eerste plaats de snelheid waar de zaken mee opgestart worden en de verantwoording welke wordt opgepakt door het team. Zodra de materialen goed op de rit zijn en de mannen van Voorwinden of hun aannemers komen weer gas geven dan zijn dat toch stoere momenten waar wij als team goed in zijn..

Welke successen ben je het meest trots op in de afgelopen 15 jaar?
Dat zijn er best veel eigenlijk.. op het vlak van de collega’s dan is het de loods en het kantoor welke we met elkaar hebben ontworpen en ook gerealiseerd. Deze zijn tussen 2017 en 2019 gerealiseerd en hier heeft iedereen op zijn of haar eigen manier aan meegewerkt qua ontwerpen en wensen. Hier hebben we iedere dag veel plezier van en helpt zeker mee aan de goede sfeer..

Verder denk ik dat we erg trots mogen zijn op het mooie klanten bestand welke we hebben. De vragen en eisen worden internationaal steeds complexer en wij kunnen er met elkaar best aardig aan blijven voldoen en hiermee worden onze klanten steeds groter en professioneler maar wij trekken ons daar net zo hard aan op..

De afgelopen jaren zijn er kantoren in Bosnië en Canada bijgekomen, is er een grens aan de expansiedrift?
Nee zeker niet, we hebben al een kantoor ingericht klaar staan in de VS en zullen daar begin volgend jaar bepaalde werkzaamheden naar toe verplaatsen en vanuit daar meer lokaal bepaalde zaken gaan sturen. Wel volledig onder de verantwoording van het hoofdkantoor want dat werkt met de andere locaties nu ook prima en zo kunnen we onze tweede thuismarkt vanuit de omgeving aansturen.

Welke rol speelt Atrium Agri in de toekomst van de Nederlandse horticulturele sector en welke ontwikkelingen vanuit dit collectief verwacht je in de toekomst?
Atrium is in de kern door samenwerken ontstaan en wij zullen ons ook zeker blijven ontwikkelen om niet geheel vrijblijvende samenwerkingen uit te bouwen door groei van de partners maar ook het aan laten sluiten van andere partijen. De kracht van Atrium is dat alle disciplines en verantwoordelijkheden meer gelijk worden getrokken en zo onze klanten goed te kunnen bedienen. Niet alleen door Havecon als betrouwbare bouwpartner maar ook door alle collega-bedrijven om alle plannen te laten slagen.. zo maken wij de volgende stappen de komende jaren om als groep de beste bouwpartner te kunnen zijn voor onze klanten!

Voor meer informatie:
Havecon Horticultural Projects
E: info@havecon.com
www.havecon.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven