Langere stelen op Multigrow steenwol

Gerberakweker Richard Mooyman uit de Lier teelt vanaf volgend jaar alleen nog maar op steenwol. Het laatste gedeelte wat nu op kokossubstraat wordt geteeld, wordt dan vervangen. Hierdoor teelt de kweker vanaf volgend jaar, 24 soorten gerbera's, volledig op Multigrow Gerberapotten.


Richard Mooyman en Charles Vijverberg bekijken de wortelstructuur

Overstappen op Multigrow
Het overstappen op het steenwol substraat merk van Benfried is drie jaar geleden geleidelijk ingezet. Richard: "Op alles moet je leren telen, dus we hebben eerst wat proeven gedaan. Die proeven bevielen goed, want we zagen dat de planten op steenwolpotten spontanere groei en meer lengte in de steel hadden. Tijdens een hete zomer had het gedeelte wat op kokos stond last van droogte stress en de Multigrow potten niet."

Ook vanuit telersvereniging Summit Gerbera, waar Richard Mooyman lid van is, kwamen positieve berichten over Multigrow steenwol. "Dat gaf vertrouwen om over te stappen," vertelt Richard. 

Voordelen Multigrow Gerberapot 
De 3,3 liter pot is gevuld met cubes en afgedekt met een schijf. Allebei gemaakt van Multigrow Premium steenwol. Deze steenwolsoort is geproduceerd met formaldehyde-vrij bindmiddel en is daardoor mileuvriendelijk en duurzaam. 

Productmananger van Benfried Charles Vijverberg: "Door de luchtige vezelstructuur van de Multigrow Gerbera Substraatpotten dringen de wortels eenvoudig en snel door in de cubes. Daarnaast houdt deze steenwol langer water vast."

Richard kan dit beamen: "In de winterperiode is het makkelijker water geven, de steenwol draint makkelijker uit. Ook de wortels wortelen door de hele pot doordat de steenwol luchtiger is."

Voor meer informatie: 
Benfried
info@benfried.com
www.benfried.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven