Aart Jan Bos, Beekenkamp Verpakkingen

"Plant wortelt beter in nieuwe 60-gaats BKX-tray"

Tholen - In 2019 lanceerde Beekenkamp Plants de BKX-tray voor zaadproducten. Na positieve proeven is grondig onderzoek gedaan naar aanvullende BKX-trays om ook de stekproducten in te leveren. Dat heeft geresulteerd in de nieuwe 60-gaats BKX-tray, geschikt voor sierteeltproducten. Aart Jan Bos van Beekenkamp Verpakkingen laat de nieuwe innovatie zien.

“Deze tray is geschikt voor drie typen pluggen: paper pots, los gevuld, of een lijmplug. Deze is in eerste instantie speciaal ontwikkeld voor de paper pluggen.”

Wat maakt dit systeem beter dan andere systemen voor begoniastekken? “Deze tray heeft lagere poten. De planten staan dan dichter op de verwarmde teeltvloer. Daardoor wortelt de plant makkelijker, zodat je dus een verder doorwortelde plug krijgt. De plant groeit dan ook makkelijker weg.”

Bij Beekenkamp Ornamentals is het belangrijk om te automatiseren, legt Aart Jan uit, met deze BKX tray is de uithaalbaarheid veel makkelijker en is dus ook ideaal voor de oppot machine bij de kweker.”

De BKX-tray, die gebruikt kan worden voor outdoor Begonia’s, Helianthus en Pericallis, heeft een levensduur van meer dan vijftien jaar, vertelt Aart Jan. Na de 60-gaats BKX-tray zal ook de 84-gaats en 128-gaats BKX-tray aan het assortiment toegevoegd gaan worden. Deze trays worden ontwikkeld voor stekproducten en diverse zaadproducten. Er worden al volop proeven gedaan  met deze nieuwe trays.

Voor meer informatie:
Aart Jan Bos
Beekenkamp Verpakkingen B.V.
Korte Kruisweg 157
2676 ZG  Maasdijk
+31 (0)6 13 98 11 60
AartJan.Bos@beekenkamp.nl 
www.beekenkamp.nl/verpakkingen


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven