Spintmijt uitgeroeid in Duitse poinsettiakassen

In Duitsland werd de spintmijt Eotetranychus lewisi voor het eerst gemeld in augustus 2020 in 2 kwekerijen die poinsettia's (Euphorbia pulcherrima) telen in kassen in Schleswig-Holstein. Inmiddels is de mijt, waarover gisteren in Nederland melding werd gemaakt n.a.v. twee vondsten, uitgeroeid. 

Het NPPO voerde traceeronderzoek uit en startte een bewustmakingscampagne voor telers. Als gevolg daarvan werden verdere uitbraken op poinsettia's in andere kassen vastgesteld: één in Berlijn (oktober 2020), één in Brandenburg (oktober 2020), twee in Hessen (november en december 2020), één in Rijnland-Palts (december 2020), en één in Saksen (november 2020).

In alle gevallen werden officiële fytosanitaire maatregelen genomen, waaronder behandelingen met acariciden, vernietiging van aangetaste planten, voorkoming van verplaatsing van planten, grondige reiniging van de kassen. Vanaf juli 2021 worrden alle uitbraken als uitgeroeid beschouwd. De plaagstatus van Eotetranychus lewisi in Duitsland is daarmee officieel, 'Afwezig, plaag uitgeroeid'.

Bron: NPPO van Duitsland (2020-12, 2021-04, 2021-07) via EPPO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven