Bloemenexporteur snoert snel en accuraat dozen om

Een bloemenexporteur heeft recent enkele omsnoermachines bij Steenks Service afgenomen. Waarom deze machines handig zijn, legt dat bedrijf uit. 

Bedrijven zijn steeds vaker op zoek naar meer efficiency in de keten. Of dit nu gaat om transport, verwerking of het verpakken van hun producten, overal kan een efficiencyslag gemaakt worden. Bij de bloemenexporteur waren ze na een recente investering in hun verpakkingslijnen op zoek naar een snelle en accurate manier voor het omsnoeren van gepalletiseerde dozen met bloemen en boeketten. Zo kwamen ze uit bij de innovatieve horizontale omsnoeringsmachines van Reisopack.

Waarom bloemen- plantenexporteurs?
Nederland staat bekend om zijn levendige handel in bloemen en planten. Hierbij staan de bloemen- en plantenveilingen in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg centraal. Voor het verhandelen van bloemen zijn veel bloemisten en retailorganisaties in binnen- en buitenland afhankelijk van handelaren en exporteurs.

Veelal sourcen deze bedrijven hun producten aan de veiling of worden ze rechtstreeks bij de kweker ingekocht. Tegenwoordig stellen vooral retailers veel eisen op het gebied van kwaliteit en het op tijd leveren van producten. Om de bloemen en planten te beschermen tijdens transport worden ze veelal in kartonnen dozen of specifieke Retail kratten verpakt voordat ze naar de klant gaan. Om ze te beschermen tegen omvallen of verschuiven tijdens transport is een goede omsnoering zeer belangrijk.

Verrijdbare omsnoeringsmachine voor hoge productie
In een piekperiode komt het vaak voor dat er aan het eind van een productielijn of lopende band een ophoping van pallets ontstaat die niet door een enkele machine weggewerkt kan worden. Een oplossing hiervoor is om meerdere machines aan te schaffen, maar dit vergt een grote investering en het kan zijn dat een gedeelte van deze machines in minder drukke periodes stil komen te staan.

Reisopack heeft hiervoor een oplossing in de vorm van een verrijdbare horizontale omsnoeringsmachine met hoeklattenautomaat. Deze machine kan tot 4 pallets achter elkaar omsnoeren waardoor de palletplaatsen continu gevoerd kunnen worden met nieuwe pallets. De machine rijdt dan van pallet naar pallet om deze te omsnoeren waarbij ook nog eens gekozen kan worden uit verschillende omsnoeringsprogramma’s.

Vaste omsnoeringsmachine gecombineerd met stapelrobots
De exporteur was ook op zoek naar een oplossing om snel en accuraat pallets te omsnoeren in combinatie met een geautomatiseerde productielijn. Samen met One-Off solutions (partner van Niverplast) is gekozen voor de Reisopack 2905 High speed. Samen met twee robot palletiseerders die de dozen op pallets stapelen aan het begin van het pallet transport systeem worden de pallets met bloemendozen aan het einde van de cyclus onder een minuut omsnoerd door de horizontale omsnoeringsmachine waarna de gereed staande pallet weggereden kan worden.

Voor meer informatie:
Steenks Service
Jan van de Laarweg 1
2678 LH De Lier
+31 (0)174 510 266
info@steenks-service.nl
www.steenks-service.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven