Aanmelden tot 1 november

FloraHolland zoekt student als directeur voor één dag

Binnenkort wordt de directie van Royal FloraHolland aangevuld met een tijdelijke directeur. In het kader van ‘Directeur voor 1 Dag’ laat COO Leendert-Jan Plaisier een student zien wat het inhoudt om directeur te zijn bij de grootste bloemenveiling ter wereld. Geïnteresseerde studenten kunnen zich nog aanmelden tot 1 november.

Ervaren wat een bedrijf uit de tweede economie van Nederland, de Food & Flower industry, te bieden heeft? Meekijken achter de schermen van Royal FloraHolland? Wat een geweldige kans om mee te maken als student. In week 46 neemt Leendert-Jan Plaisier een student een dag onder zijn hoede om, zoals hij het zelf zegt, “de operationele uitdagingen te laten zien in ons prachtige bedrijf”.

Directeur voor 1 Dag is een campagne van Glastuinbouw Nederland om hoger opgeleiden geïnteresseerd te krijgen voor een carrière in de tuinbouwsector. Het idee is gericht op derde- en vierdejaars studenten van hbo en universiteit, die gaan voor een duurzame wereld en willen bijdragen aan een gezonde samenleving. Er is plek voor 15 studenten bij 15 verschillende Nederlandse topbedrijven in de sector. Andere bedrijven die meedoen, zijn onder andere Royal Lemkes, WPS B.N., Royal Brinkman, Nature’s Pride, Dutch Flower Group, Gipmans Planten, SV.CO en Syngenta Flowers.

Proeven aan een werkdag
Wat houdt werken in, dat is wat Leendert-Jan hoopt over te brengen aan de jonge Directeur voor 1 Dag. “Toen ik zelf studeerde, had ik een beperkt idee van wat werken nou precies inhield. Dit is een mooie methode om studenten daarvan te laten proeven. Tijdens een werkdag komt er van alles op me af. Wat heeft prioriteit, hoe maak je die afwegingen? Dat is één van de dingen die ik wil meegeven.”

Natuurlijk gaan Leendert-Jan en zijn student-directeur niet de hele dag achter de laptop zitten. Er staat een bezoek aan de operatie gepland (wat doen we), een bezoek aan een klant (voor wie doen we het), een MT-meeting (met wie doen we het) en een overleg over pallet pick, personeel en veiligheid (hoe doen we het).

Onbevangen advies geven
Ook krijgt de student een bedrijfsvraagstuk voorgelegd, waar hij of zij een onbevangen advies over mag geven. “We hopen dat de student wil meedenken over hoe we meer jonge mensen bij Royal FloraHolland kunnen binnenhalen. Hoe moeten we als bedrijf acteren om aantrekkelijker te worden voor jongeren? Dat geldt voor de banen in de logistiek, maar ook voor op kantoor. Zo zou ik graag meer afstudeerders bij Royal FloraHolland willen hebben, die daarna bij ons aan de slag gaan. Met verse kennis, een frisse blik en nieuwe ideeën. Zelf ben ik ook ooit zo begonnen na mijn afstudeerstage bij PostNL.”

Wat hoopt Leendert-Jan zelf te leren van de Directeur voor 1 Dag? “Afhankelijk van de studierichting de vertaling naar de studie versus de praktijk. En ook: hoe kijkt een student aan tegen Royal FloraHolland als werkgever, zowel als “vakantiebaan”, maar ook als toekomstige werkgever. Hoe kunnen wij ons voor die doelgroep nog beter profileren als werkgever. Ik hoop op iemand die zich vrij genoeg voelt om met suggesties te komen.”

Meld je aan
Wil je ook een dag meelopen met de operationeel directeur van Royal FloraHolland? Grijp deze unieke kans en geef je op! Word je geselecteerd? Dan levert je dat een mooie ervaring en referentie op.

Aanmelden kan tot 1 november 2021 via www.hortiheroes.com/directeurvoor1dag.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven