Onderzoekers delen enthousiasme voor verwaarding van reststromen in boek Dubbel Doel Flora

Maart 2020 werd de vraag “Wat te doen met reststromen in de sierteelt?” meer dan actueel. De beelden van de enorme hoeveelheden bloemen en planten die werden doorgedraaid staan bij velen nog scherp op het netvlies. Valorisatielab VARTA kreeg de opdracht voor 20 producten een valorisatiestudie uit te voeren. Het rapport is gepresenteerd en de resultaten online gezet.

De onderzoekers wilden niet alleen de onderzoeksfeiten delen, maar ook hun bevlogenheid en enthousiasme als het gaat over de verwaarding van reststromen uit de sierteelt. Ze stelden zich de vraag ”Hoe mooi zou het zijn als … ”.  Ze hebben hun dromen vastgelegd in een boekje. Hierin wordt gevisualiseerd hoe oude waarden van planten “in een potje gestopt worden”, zodat de stoffen en materialen gebruikt kunnen worden om nieuwe producten te maken.

Daarnaast laten ook minister Carola Schouten, Sjaak van der Tak (LTO) en Robert Swaak (ABNAMRO BANK) hun licht schijnen op dit onderwerp. Op de Tradefair zal Michiel de Haan, CEO Royal Lemkes, het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Charl Goossens (co founder Dubbel Doel Flora) “Een duurzame sierteelt genereert rendement voor de wereld waarin we leven, ons milieu, onze maatschappij en de bedrijven actief in de sector.  Dubbel Doel Flora hoopt aan de hand dit boek collega’s te inspireren daar het rendement van plantinhoudstoffen aan toe te voegen.”

Voor meer informatie:
Dubbel Doel Flora
Jack Goossens
info@dubbeldoelflora.nl
www.dubbeldoelflora.nl                                              


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven