Nieuwe verwarmingsinstallatie symbolisch voor vertrouwen in toekomst azaleateelt

Azaleateler Geert De Waele is het nieuwe azaleaseizoen voortvarend begonnen. Twee goede seizoenen achter elkaar lijken zich ook dit jaar door te trekken. Sinds de eerste azaleaplanten in augustus de deur uitgingen, lag de vraag steeds hoger dan het aanbod. De Waele ziet de toekomst rooskleuring in. Symbolisch voor het ondernemersvertrouwen is de investering in een nieuwe verwarmingsinstallatie: de oude verwarmingsinstallatie op stookolie, die op het einde van zijn levensduur zat, is vervangen door een nieuwe installatie op gas en ook de bijbehorende gebouwen zijn verbouwd.

De Waele bewerkt samen met zijn vrouw Marijke Reynvoet in Zaffelare - een buurgemeente van de Europese azaleahoofdstad Lochristi - een serre van 2 hectare, waarvan 1.000 meter dienst doet als forcerie. Hier worden de azalea planten in bloei getrokken en kan de productie over het jaar verdeeld worden. Dit gebeurt bij een temperatuur van 22 graden en assimulatiebelichting. “Wij ondervinden nog geen hinder van de gestegen gasprijs omdat wij via een groepsaankoop gas hebben vastgelegd. De prijzen liggen vast tot het einde van 2022”, vertelt De Waele. In het overige serreareaal komt het erop aan de planten vorstvrij te houden en dient er alleen bij winterse temperaturen gestookt te worden.

Klik hier voor een uitgebreid achtergrondverhaal over het reilen en zeilen op het bedrijf, de azaleateelt en een blik vooruit op de markt van morgen.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven