Dümmen Orange draagt ​​productie rozen in Ethiopië over aan AQ Roses

Dümmen Orange heeft haar productielocatie in Debre Zeit, Ethiopië, verkocht aan AQ Roses. Dümmen Orange neemt hiermee afscheid van de rozenteelt in het Afrikaanse land en gaat zich weer richten op veredeling en vermeerdering.

Vlnr: Niels Pennings, Sales Manager Rose EU, Dümmen Orange; Frank Ammerlaan, algemeen directeur Rosa Plaza AQ Roses; Reinoud Hagen, algemeen directeur Snijbloemen, Dümmen Orange

De vermeerderingslocatie in Debre Zeit blijft in handen van Dümmen Orange. Reinoud Hagen, algemeen directeur Snijbloemen bij Dümmen Orange: "Dit is een langetermijnverbintenis die wordt onderstreept door een investering die we gaan doen in verwarming en in capaciteitsuitbreiding. Ook onze bestaande showkas blijft op de locatie in Debre Zeit staan."

Alle productiemedewerkers gaan van Dümmen Orange over naar AQ Roses. De medewerkers die zich bezighouden met veredeling en vermeerdering blijven bij Dümmen Orange werken.

Noelia Mansilla, President EMEA bij Dümmen Orange: "Omdat de rozenproductie niet de core business van Dümmen Orange is, zijn we er sterk van overtuigd dat we onze klanten het beste van dienst kunnen zijn door ons te concentreren op veredeling en vermeerdering. De productie is bij AQ Roses in goede handen."

De rozen van AQ Roses worden in Nederland verkocht onder de naam Rosa Plaza. Het bedrijf wordt geleid door de familie Ammerlaan. De familie heeft jarenlange ervaring met het telen van rozen en startte in 2006 hun 37 hectare grote rozenkwekerij in Ziway, Ethiopië.

Frank Ammerlaan, algemeen directeur Rosa Plaza AQ Roses: "De locatie die we nu overnemen ligt hoger. Hier kunnen we rozen telen met een grotere knopgrootte. Hierdoor kunnen we onze klanten een nog breder assortiment snijrozen leveren. En zeker zo belangrijk: operationeel kunnen we dit goed combineren met de locatie die we al hadden."

De rozen uit Debre Zeit zijn de afgelopen maanden al vermarkt door Rosa Plaza. Ammerlaan verwacht dat door het sluiten van de deal met Dümmen Orange de samenwerking tussen beide bedrijven in de toekomst alleen maar sterker zal worden.


Dümmen Orange
www.dummenorange.com

 


RosaPlaza
www.rosaplaza.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven