Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Raad van State eist binnen half jaar nieuw besluit Westland over arbeidsmigrantenhotel

De gemeente Westland moet opnieuw gaan kijken naar de plannen van ontwikkelaar Westbrick International om op bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk een (arbeidsmigranten)hotel te bouwen en binnen een half jaar een nieuw besluit nemen. Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerde uitspraak van de Raad van State.

De ontwikkelaar had bezwaar gemaakt tegen het beleid van de gemeente. De Raad van State vindt dat beleid 'inconsistent'. In 2018 werd in Westland in allerijl geprobeerd de komst van extra arbeidsmigrantenhotels tegen te gaan door een gat in de regels te dichten. De destijds geldende bestemmingsplannen boden namelijk ruimte voor de komst van zulke hotels.

Nu blijkt dat er bij het dichten van het gat dingen niet goed zijn gegaan en moet de gemeente binnen een half jaar opnieuw een besluit nemen over de aanvraag van Westbrick. Een in dezelfde periode in 2018 ingediende aanvraag van een uitzendbureau werd wel ingewilligd. 

Lees hier de hele uitspraak van de Raad van State. De WOS en het Algemeen Dagblad schrijven uitgebreid over de zaak.