Lange betalingstermijnen verleden tijd met ByRival

Dagelijks worden in de sierteeltsector grote risico’s genomen door bloemen en planten op krediet te leveren met vaak oninbare facturen als gevolg. Met de lancering van ByRival behoort dit tot het verleden. Ondernemers kunnen met ByRival eenvoudig en betrouwbaar financiële transacties afhandelen. ByRival start op de Europese markt en is nu al beschikbaar in 17 landen. Deze beschikbaarheid zal op termijn verder worden uitgerold, de ambitie is om wereldleider te worden in internationale betaaloplossingen voor de sierteeltsector.

Mark Weitjens, directeur van ByRival: “ByRival maakt het mogelijk om betalingen automatisch bij klanten te incasseren via een zakelijke Europese incasso (SEPA Direct Debit B2B) en Creditcard, op het afgesproken tijdstip. Lange betalingstermijnen zijn daarmee verleden tijd. Hiermee verbetert de cashflow van een ondernemer aanzienlijk en loopt hij minder risico op non-betaling.”

Toekomstproof
Om de transacties veilig en volgens de regels te incasseren werkt ByRival samen met CM.com, een door de Nederlandsche Bank gecertificeerde betaaldienstverlener. Robin Jongkind, medeoprichter van ByRival ligt toe: “Onze betaaloplossing is volledig gebouwd op de toekomst en verwachte snelle groei. Daarnaast stelt Europa strenge voorwaarden aan betaaldienstverleners en daarom heeft ByRival gekozen voor een externe partner. Om aan alle eisen te voldoen worden er onder andere KYC (Know Your Customer) checks uitgevoerd op alle leveranciers.”

Zaken doen zonder risico
Hoge kredietlimieten zijn in de sierteeltsector niet vreemd. De transacties die via ByRival geïncasseerd worden zijn herverzekerd bij kredietverzekeraar Atradius. Op deze manier zijn facturen verzekerd. ByRival heeft een gespecialiseerd team dat zorgt voor kredietonderzoek en het verstrekken van kredietlimieten. Leveranciers hebben zo altijd een compleet overzicht van verzekerde klanten en de verzekerde bedragen en kunnen zaken doen zonder risico.

ByRival is beschikbaar voor kwekers, (groot)handelaren, exporteurs, bloemisten, transportbedrijven, toeleveranciers en dienstverleners en kan eenvoudig geïntegreerd worden in de meeste bedrijfssoftware.

Voor meer informatie:
ByRival
088-70 70 480
www.byrival.com

ByRival zal ook aanwezig op de IFTF in Vijfhuizen op stand B1.41.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven