Dominik Neisser, Vivero Internacional:

"Als kleiner bedrijf zijn we in staat prioriteit te geven aan kleine veredelaars"

"We merken dat kleine veredelaars het waarderen dat we prioriteit aan hen kunnen geven", zegt Dominik Neisser, Technical Support Manager bij Vivero Internacional, een Mexicaans vermeerderingsbedrijf van geraniums dat gespecialiseerd is in de productie van plantenstekken. "Als klein bedrijf zijn we flexibel en altijd in om nieuwe dingen te proberen." In onderstaande gaat Neisser in op het cultiveren van relaties met kleine kwekers, als ook op de uitdagingen die er zijn op het gebied van arbeid en transport. Ondertussen is het bedrijf ook bezig met het voorbereiden van de nieuwe introducties voor het volgende seizoen.


Dominik Neisser

Voorrang voor kleine veredelaars
"Onze verkoop neemt elk jaar consequent toe en is vooral sterk toegenomen sinds de pandemie. We zouden veel meer kunnen doen, maar we moeten ook een inhaalslag maken." Volgens Neisser is het feit dat ze een klein bedrijf zijn een deel van wat hun de afgelopen jaren zo succesvol heeft gemaakt. "Een groot voordeel van het werken met ons is het feit dat we zelf geen veredelaar hebben. Vooral kleine veredelaars waarderen dat, omdat er geen gevaar is dat wij iets overnemen of uitbrengen dat erop lijkt. Als klein bedrijf zijn we flexibel en altijd bereid om nieuwe dingen uit te proberen. Wanneer een kleine veredelaar naar een groot bedrijf gaat, is hun ras misschien niet de hoogste prioriteit. Voor ons staan de veredelaars altijd vooraan in de rij. Wij werken rechtstreeks met hen samen en zijn enthousiast om hun rassen op de markt te brengen."

Beperkingen in arbeid en transport
Hoewel de verkoop goed gaat, gaan de zaken niet zonder slag of stoot. "Het is op dit moment moeilijk om genoeg arbeidskrachten in Mexico te krijgen. Vroeger hadden we mensen uit andere staten van Mexico om tijdens de drukke seizoenen te werken, maar de huidige beperkingen maken dit moeilijk. Als gevolg daarvan zijn we nu afhankelijk van meer lokale werknemers. We hopen binnenkort weer banen te kunnen bieden aan arbeiders uit de staat Morelos en dat als extra bron te kunnen gebruiken om in de huidige behoefte aan arbeidskrachten te voorzien."

Neisser legt uit dat logistieke problemen hen ook sterk hebben beïnvloed. "Er zijn niet zoveel vliegtuigen van Mexico City naar de VS gevlogen, wat betekende dat er niet genoeg ruimte was voor onze dozen. We moesten op zoek naar alternatieven, zoals vrachtwagens, maar bedrijven als FedEx raakten ook overbelast, en daar kwam in februari nog een ijsstorm in Texas bovenop." Gelukkig merkt Neisser dat het transport weer aantrekt, waardoor hun verzending veel efficiënter verloopt.

De tijd voor nieuwe introducties
Op dit moment is Vivero druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuw te introduceren rassen. "We beginnen ook met het planten van materiaal voor de komende proeven, dus dat houdt ons zeker bezig. We zijn enthousiast om de nieuwe rassen op de markt te brengen en iedereen hun prestaties in de proeven te laten zien," voegt Neisser toe.

Voor meer informatie:
Vivero Internacional 
Dominik Neisser
dominik@viverointl.com
www.viverointl.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven