Arie den Hertog over Modiform's ecoExpert assortiment

'Waar recyclen van plastic lastig is, zit recyclen van karton bij de consument al veel beter tussen de oren'

"Met ons assortiment spelen we in op de steeds groter wordende vraag naar milieuvriendelijke producten", zegt Arie den Hertog, productmanager bij Modiform. De ecoExpert lijn is een assortiment tuinbouwproducten gemaakt van 100% gerecycled kartonafval, en na gebruik zijn de producten volledig biologisch afbreekbaar. "Van kweker tot consument biedt dit assortiment een nieuwe duurzame oplossing voor potten en trays."


Arie den Hertog en enkele ecoExpert potten en tray

Karton: van negatief naar positief
Volgens Den Hertog is de kijk van de consument op karton in de loop der jaren drastisch veranderd. "Tien jaar geleden werd materiaal van papier en karton door consumenten negatief bekeken, omdat het de kap van bomen veroorzaakt. Dit perspectief is veranderd door betere informatievoorziening en labels als FSC en PEFC, die duurzame bosbouw garanderen. Consumenten zijn zich nu meer bewust van de negatieve milieueffecten van plastic voor eenmalig gebruik, terwijl karton wordt gemaakt van een natuurlijke en hernieuwbare bron. Toch is het voor beide materialen belangrijk om de productie zo circulair mogelijk te laten zijn. ecoExpert is gemaakt van kartonafval van FSC-gecertificeerde bronnen. Daarom is het bij Modiform onze ambitie om vanaf 2025 geen virgin plastic meer te gebruiken in onze productie."

Gerecyclede oorsprong, gerecycled door consument
De strategie van Modiform is om in hun productie gebruik te maken van gerecycled materiaal, maar ook om producten door de consument te laten recyclen. "Onder consumenten wordt papier al in veel hogere percentages gerecycled, in vergelijking met kunststoffen. Daarom is het voor ons belangrijk om dit ecoExpert-assortiment te hebben. De potten zijn ook biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Wanneer de consument een plant koopt, kan de pot samen met de plant in de grond worden gestopt, waar de pot binnen een jaar op natuurlijke wijze wordt afgebroken. Hierdoor zijn onze producten Cyclos gecertificeerd en dragen ze bij aan een duurzamere wereld."

Voordelen voor kweker
Den Hertog legt uit dat het ecoExpert assortiment kwekers een duurzaam alternatief biedt voor plastic, waarmee de kweker (en retailer) kan voldoen aan de verwachting van de consument. "We hebben een breed ecoExpert assortiment met bijna 40 producten dat zich snel uitbreidt omdat de vraag ernaar is toegenomen. Net als plastic potten zijn de nieuwe ecoExpert potten ontstapelbaar en geoptimaliseerd voor geautomatiseerde productie, en hoewel plastic een meer waterdicht materiaal is dan papier, is op onze producten een biologische wax aangebracht, waardoor ze sterk en waterbestendig zijn en toch biologisch afbreekbaar blijven."

Klik hier voor de ecoExpert leaflet.

Voor meer informatie:
Arie den Hertog
Modiform 
AdenHertog@modiform.nl
www.modiform.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven