Glastuinbouw onderzoekt duurzame inzetbaarheid via sectoranalyse

In de glastuinbouw wordt dit jaar een zogenaamde sectoranalyse uitgevoerd. De sectoranalyse kijkt naar de stand van zaken rondom duurzame inzetbaarheid bij bedrijven. Op basis van de resultaten, waarvoor telers dit najaar gecontacteerd zullen worden, kijkt de sector of en zo ja welke aanvullende activiteiten nodig zijn. Het uiteindelijke doel is om werknemers in de sector zo gezond mogelijk en met plezier te laten werken.

Sectoranalyse duurzame inzetbaarheid
De sectoranalyse bestaat uit twee fases. De eerste fase is een onderzoek op basis van een literatuuranalyse en verschillende rondetafelgesprekken. Deze fase is in juli 2021 afgerond.

Fase twee is een enquête die wordt gehouden onder werknemers en werkgevers. Deze enquête wordt in oktober 2021 gestart. Werknemers worden online benaderd en werkgevers telefonisch. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, LTO Nederland, Plantum NL, FNV en CNV Vakmensen.

Financiering van de sectoranalyse
De sectoranalyse wordt uitgevoerd met financiële steun van de overheid via de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en eerder uittreden (MDIEU) en het fonds Colland Arbeidsmarkt.

Actor Bureau voor sectoradvies voert in samenwerking met onderzoeksbureau De Beleidsonderzoekers de sectoranalyse uit.

Bron: Kasgroeit


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven