Robert Wang, Apollo Farm

Vietnam: "We werken aan een nieuw platform voor de handel in Phalaenopis"

"Onze wekelijkse afzet van snijbloemen is recentelijk weer sterk teruggevallen, van 10.000 naar slechts 2.000, dankzij nieuwe Covid-19-beperkingen die de Vietnamese overheid heeft laten ingaan." Dat vertelt Robert Wang van Apollo Farm, een Vietnamese kweker die zowel snij-orchideeën als potorchideeën kweekt en de producten verkoopt onder de merknaam Sunpride. Wang heeft goede hoop dat de bloemenafzet snel weer zal aantrekken en richt zich in de tussentijd op innovatieve projecten die het bedrijf verder zullen moeten helpen.


Het Apollo team op de HortEx Vietnam 2020

Impact van Covid-19
Wang legt uit dat Covid-19 nog steeds een serieus probleem is in Vietnam en dat het invloed heeft op hun bloemenafzet. "Onze snijbloemenafzet is van 10.000 per week naar 2.000 stelen per week gegaan. Er is niets wat we aan deze situatie kunnen doen. De regering heeft een restrictief beleid toegepast om een verdere verspreiding van Covid te voorkomen, waardoor veel bloemendistributeurs hun activiteiten hebben moeten stopzetten. Daarom is het voor bedrijven erg moeilijk om bloemen te leveren en velen zijn gedwongen om ze weg te gooien."


Nieuwe variëteiten worden getest in de kas

Over het geheel genomen is de jaarlijkse opbrengst echter licht gestegen. "Vroeger kweekten we 1,4 mln snijbloemen per jaar, dat is nu gestegen naar 1,5 mln. We dachten dat we in 2021 ook een stijging zouden zien, maar de Covid-beperkingen zaten dat in de weg. We hebben echter goede hoop dat de zaken weer zullen verbeteren. Op 1 februari 2022 is het Lunar New Year en dat leidt altijd tot een toename van de vraag naar bloemen."


Snijbloemen verpakkingsteam in Vietnam

AI om Phalaenopsisziekte te herkennen
Volgens Wang gebruikt Apollo Farm deze tijd om zich te richten op projecten die hun bedrijf in de toekomst zullen helpen verbeteren. Allereerst werken ze samen met de afdeling 'Power of Mechanical Engineering' van de National Tsing Hua University in Taiwan om een AI-systeem te bouwen voor hun kas. "Dit systeem zal helpen om ziekten op onze Phalaenopsis te herkennen. Er komt een camera in de kas die de bladeren kan scannen en detecteren of er ziekten aanwezig zijn. Tot nu toe hebben we het systeem meer dan tienduizend fotovoorbeelden van rotte Phalaenopsis bladeren gegeven, zodat het de patronen kan herkennen. Op dit moment heeft het een nauwkeurigheid van ongeveer 88-96%, afhankelijk van de verschillende symptomen. Dit zal ons helpen veel efficiënter te werken, want momenteel moeten onze jonge planten uit Taiwan door medewerkers worden gecontroleerd voordat ze naar de kas worden overgebracht. En het zal ons niet alleen veel tijd besparen, het zal ook de kwaliteit van onze Phalaenopsis verbeteren."


Planten in de Apollo kas, gekweekt met Bark Medium

VR video's en een nieuw online Phalaenopsis platform
Naast het werken aan het verbeteren van hun kweek, werkt Apollo Farm ook aan het bieden van een online platform dat de Phalaenopsis handel zal vergemakkelijken. "We werken samen met een Taiwanees bedrijf om te werken aan een online B2B platform, specifiek voor Phalaenopsis. Dit zal resulteren in een online winkel waar de leveranciers zich kunnen verenigen en de koper het volledige overzicht van beschikbare producten kan zien zonder Vietnam te hoeven bezoeken. We hopen dit bloemenhandelsplatform in 2022 klaar te hebben voor gebruik."En dat is niet waar de projecten van Apollo Farm ophouden. "Omdat reizen momenteel een uitdaging is, is het moeilijker om de marketing van onze producten te doen, omdat we ze niet zo persoonlijk kunnen laten zien als we gewend zijn. Daarom hebben we besloten om een VR 360º video te ontwikkelen waarin iedereen door onze faciliteiten in Taiwan en Vietnam kan lopen en onze producten kan zien. We verwachten dat dit in november online komt en hopen dat onze klanten hier wat aan hebben."

Voor meer informatie:
Apollo Co., Ltd
sales@apollo.com
www.sunprideflora.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven