Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
David van Steenkiste, Plant-T:

"Onze proeven met het kweken van bloemen in torens zijn verrassend goed verlopen"

"Dit jaar zijn we begonnen met het testen van een nieuw teeltsysteem en we hadden niet verwacht dat de resultaten zo goed zouden zijn," zegt David van Steenkiste, oprichter en CEO van Plant-T. Dit Belgische bedrijf teelt al langer kruiden en groenten in zogenaamde kweektorens, omdat dat volgens hen veel voordelen biedt. Dit jaar werd geëxperimenteerd met bloemen.


David van Steenkiste  

Verrassende resultaten
Dit voorjaar en deze zomer heeft Plant-T de kweektorens voor het eerst getest op bloemen en hangplanten. Van Steenkiste meldt dat de resultaten verrassend goed zijn. "We hebben verschillende soorten getest, van geraniums tot petunia's en viooltjes, en zelfs hangplanten. We hadden niet verwacht dat ze zo goed en vol zouden groeien dat we de torens zelf al snel niet eens meer zagen. Bovendien was de kwaliteit van de planten goed en hadden we geen problemen met ziektes."



Kweektorens als oplossing
Volgens Van Steenkiste is het doel van deze kweektorens altijd geweest om een oplossing te bieden voor uitdagingen waar kwekers tegenaan lopen. "Je bespaart bijvoorbeeld veel water, omdat je 90% van het water in de toren houdt. Daarnaast heb je geen last van onkruid en blijven de bloemen veel schoner dan wanneer ze in de grond worden gezet. De torens zijn ook een arbeidsbesparende oplossing, omdat je in principe maar één persoon nodig hebt om de torens te onderhouden, van het zaaien, het uitplanten tot het oogsten."



Een toekomst voor commerciële telers
Van Steenkiste legt uit dat de torens op dit moment vooral worden gebruikt als oplossing voor stedelijke ruimtes, zoals in parken of plantsoenen. De torens zijn ook in trek bij restaurants en de algemene horeca, waar ze bijvoorbeeld meteen hun eetbare bloemen kunnen gebruiken. "We zijn net begonnen met ons te richten op sierteelt, maar we zien zeker ook veel toekomstpotentieel in deze branche. Daarom hopen we in de toekomst met wat grotere commerciële bloemenkwekers te kunnen samenwerken."


Voor meer informatie:
Plant T
info@plant-t.be
www.plant-t.be

Publicatiedatum: