Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek-update over de technische prestatiekenmerken van tuinbouwlampen

Glase, een Amerikaans publiek-privaat consortium opgericht door Rensselaer Polytechnic Institute (RPI) en Lighting Enabled Systems & Applications (LESA), heeft een beoordeling gepubliceerd van de prestaties van tuinbouwbelichtingssystemen, inclusief aanbevelingen voor telers die hun weg zoeken in deze complexe en snel evoluerende wereld. Het onderzoek werd uitgevoerd door Cornell University en Rutgers University, leden van Glase.

"Recente ontwikkelingen op het gebied van ledtechnologie (Light Emitting Diode) bieden enorme mogelijkheden voor plantbelichting. De verwachting is dat ledbelichting binnenkort het nog steeds veel voorkomende gebruik van HID-belichtingstechnologie (High Intensity Discharge) zal inhalen. Aangezien ledbelichting nog niet alle geheimen heeft prijsgegeven, is uitgebreid onderzoek nodig om optimale belichtingspraktijken te identificeren voor het grote aantal kasgewassen", zegt het team. "Plantenwetenschappers en telers die beslissingen moeten nemen over plantbelichtingssystemen hebben niet altijd voldoende informatie over de prestatiekenmerken van de lampen."

In de publicatie vergelijken de wetenschappers de technische prestatiekenmerken van 18 lamptypes die gewoonlijk in de kas worden gebruikt met de kenmerken van zonlicht. "De resultaten lieten een aanzienlijk aantal verschillende prestatiekenmerken zien, wat het belang van een zorgvuldig vooronderzoek aantoont voordat een lichtbron voor tuinbouwtoepassingen wordt gekozen. De gegevens in dit document kunnen worden gebruikt om te bekijken in welke mate een specifieke lichtbron geschikt is voor een bepaalde tuinbouwtoepassing."

Bekijk hier de paper "On the Technical Performance Characteristics of Horticultural Lamps" van Timothy J. Shelford en Arend-Jan Both

Publicatiedatum: