Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bosbouwkundig teeltmateriaal voor VK? OECD-certificering verplicht

Voor de export van bosbouwkundig teeltmateriaal van richtlijnsoorten naar het Verenigd Koninkrijk is voortaan een OECD-herkomstcertificaat verplicht. Is het teeltmateriaal bedoeld voor niet-bosbouwkundige doeleinden, dan moet dit per partij op de leverbon staan.

De regels uit de EU-richtlijn Bosbouwkundig Teeltmateriaal en uit het OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) Forest Seed and Plant Scheme zijn op elkaar afgestemd. Beide hebben tot doel om de internationale handel in zaden en planten van bosbouwkundig teeltmateriaal te waarborgen en vergemakkelijken.

Een OECD-herkomstcertificaat is voortaan verplicht voor de export van bosbouwkundig teeltmateriaal van de EU-richtlijnsoorten en kunstmatige Populus-hybriden, meldt Naktuinbouw. Deze verplichting geldt dus voor iedereen die dit materiaal naar het VK verstuurt. Hoe komt u aan zo’n certificaat? Wat is hiervoor noodzakelijk? Download HIER de informatie van Naktuinbouw.

Uitzonderingen
Richtlijnsoorten mag u nog altijd wel als niet-bosbouwkundig exporteren naar het VK, maar dan moet u per partij op de verzendlijst wel expliciet vermelden dat de partij bedoeld is voor ‘non-forestry purposes’. Dit geldt dus bijvoorbeeld ook als u (of uw exporteur) een aantal Carpinus betulus of Fagus sylvatica voor niet-bosbouwkundige doeleinden naar het VK wilt versturen.

bron: LTO

Publicatiedatum: