Koos Timmermans benoemd tot commissaris Havenbedrijf Rotterdam

Met ingang van 1 oktober 2021 hebben de aandeelhouders op voordracht van de Raad van Commissarissen, Koos Timmermans benoemd tot commissaris van Havenbedrijf Rotterdam.


Beeld: Port of Rotterdam

Koos Timmermans heeft ruim twaalf jaar op het hoogste bestuurlijk niveau binnen de ING-Groep geopereerd en was jarenlang vicevoorzitter van de ING Bank. Daarnaast is hij onder meer commissaris bij PostNL en FMO. Naast zijn kennis van de financiƫle sector, brengt hij veel ervaring mee in complexe projecten, op het vlak van financiering, structurering, risicomanagement en internationale allianties, dat meldt de haven van Rotterdam.

Miriam Maes, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Havenbedrijf Rotterdam: "We zijn zeer verheugd met de benoeming van Koos Timmermans. Zijn ervaring is van grote toegevoegde waarde voor de complexe projecten en investeringen van Havenbedrijf Rotterdam voor de verdere ontwikkeling van het havencomplex, met name in het kader van de energietransitie. We wensen Koos veel succes en plezier toe in deze nieuwe rol."

Koos Timmermans: "De uitdagingen waarvoor de haven zich gesteld ziet staan op het gebied van energietransitie en digitalisering zijn groot en complex. Ik ben vereerd om hier - als commissaris van Havenbedrijf Rotterdam - een bijdrage aan te leveren."

Koos Timmermans is benoemd voor een termijn van vier jaar. Zijn termijn loopt tot 1 oktober 2025. Met het aantreden Timmermans bestaat de Raad van Commissarissen uit twee vrouwen en drie mannen.

Bron: Port of Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven