Gezocht: Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven voor bedrijfseconomische boekhouding bij Landbouwmonitoringsnetwerk

Het Vlaams Departement Landbouw & Visserij is op zoek naar land- en tuinbouwers die geïnteresseerd zijn in een gratis bedrijfseconomische boekhouding met de garantie van anonimiteit en vertrouwelijkheid. Het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) van het departement is namelijk op zoek naar extra deelnemers.

Het LMN telt nu al 600 Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven. Men zoekt nieuwe deelnemers om de cijfers en steekproeven representatief te houden voor de Vlaamse land- en tuinbouw.

Het departement gebruikt de gegevens anoniem om rapporten met onafhankelijke informatie over de rentabiliteit van landbouwsectoren, te gebruiken. Daarnaast worden de gegevens ook gebruikt om beleid voor te bereiden (bijvoorbeeld het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB)). Een deel van de verzamelde gegevens van het Landbouwmonitoringsnetwerk vloeit door naar het Europese boekhoudnet.

bij het VLIF (Vlaams Landbouwinvesteringsfonds) is een bedrijfeconomische boekhouding één van de voorwaarden om investeringssteun te kunnen krijgen.

Lees hier meer bij het Departement Landbouw & Visserij.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven