Drie prijswinnaars bij verkiezing Greenhouse Technology Award op Canadian Greenhouse Conference

Sollum Technologies, IPM Scoutek en Blue Radix zijn gisteren uitgeroepen tot de winnaars van de Greenhouse Technology Awards op de Canadian Greenhouse Conference (CGC). De Greenhouse Technology Awards, die dit jaar voor het eerst zijn georganiseerd, worden uitgereikt aan moderne technieken en innovaties in de glastuinbouw.

De categorieën bestaan uit productie, IPM, Marketing en internationale (niet-Canadese) inzendingen. Crop Controller van Blue Radix is ​​uitgeroepen tot winnaar in de internationale categorie. Crop Controller is een in Nederland ontwikkelde oplossing voor autonoom telen met inzet van kunstmatige intelligentie (AI). De winnaars geven tijdens de CGC op 7 oktober een ​​korte presentatie en zullen vragen beantwoorden.

Juryrapport Crop Controller
De jury is onder de indruk van het gebruik van AI om alle data uit de kas te integreren en de teler te helpen bij het maken van analyses en beslissingen, zo deelt Blue Radix in een persbericht. Ze erkennen het belang om de hoeveelheid werk voor telers, die vele hectares beheren, terug te dringen. Ook is het overbruggen van de kenniskloof voor nieuw personeel cruciaal.

De juryleden vonden de in Nederland ontwikkelde technologie, die wordt uitgevoerd en doorontwikkeld met telers in Canada, indrukwekkend. Ook de sterke partnerschappen en de samenwerking met leveranciers uit de glastuinbouw worden zeer positief beoordeeld. Lees hier meer over in het juryrapport, met daarin ook aandacht voor de andere prijswinnaars. 

Ronald Hoek, CEO van Blue Radix: “We zijn erg blij en trots! Het winnen van deze prijs is een erkenning van ons werk om AI zeer praktisch toe te passen in operationele processen in kassen. Met Crop Controller kunnen we telers en ondernemers helpen om resultaten te optimaliseren en hun bedrijfsvoering schaalbaar te maken. Het belangrijkste is dat onze klanten deze waarde erkennen. Met Crop Controller wordt de operationele aansturing van kassen toekomstbestendig. Telers kunnen meer hectares beheren en aandacht besteden aan andere verantwoordelijkheden zonder dat ze zich continu zorgen hoeven te maken over het kasklimaat. Namens het hele Blue Radix-team wil ik Greenhouse Canada en de Canadian Greenhouse Conference bedanken voor het mogelijk maken van deze prijs!”

Autonoom telen met Crop Controller
Crop Controller helpt bij het opzetten en realiseren van een optimale teeltstrategie. Gedurende de gehele groeiperiode gebruikt AI continu alle beschikbare data van sensoren, meetboxen en weerdata-leveranciers om het klimaat en de bijbehorende irrigatie te voorspellen en te optimaliseren.

Crop Controller integreert alle data en genereert adviezen voor de instellingen van installaties in de kas om op de meest kostenefficiënte manier de optimale omstandigheden in de kas te bereiken en te behouden, legt Ronald Hoek uit.

"Met toestemming van de teler stuurt Crop Controller continu en autonoom de juiste setpoints via de klimaatcomputer naar de installaties. Hiermee worden de doelen van de teler 24 uur per dag, 7 dagen in de week gerealiseerd. Hierdoor hoeft de teler niet meer alle data te analyseren of de klimaatcomputer handmatig in te stellen. Telers kunnen nu hun focus verleggen naar het verhogen van de kwaliteit van de teeltstrategie en meer aandacht en creativiteit besteden aan schaalvergroting en innovatie."

Meerdere telers in Canada en in andere delen van de wereld hebben het potentieel van Crop Controller onderschreven, volgens Ronald. "Ze kunnen naar verwachting een veel groter productie-areaal overzien en beheren, terwijl de opbrengsten met ten minste vier tot tien procent worden verbeterd en de operationele kosten met vijf procent worden verlaagd."

A.I. levert de meeste toegevoegde waarde wanneer het slim wordt gecombineerd met menselijke ondersteuning. Ronald: "'Daarom bieden we Crop Controller aan met de ondersteuning van een Autonomous Greenhouse Manager. De Autonomous Greenhouse Manager helpt de teler op afstand om aan de slag te gaan met autonoom telen, bewaakt continu de situatie in de kas en is er om proactief ideeën, resultaten en verbeteringen met de teler te bespreken."

Voor meer informatie:
Blue Radix
www.blue-radix.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven